Zbog nasilja

Francuska zabranjuje alkohol na Euru?

Sport / Nogomet | 13. 06. 2016. u 06:37 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Francuske pokrenula je postupak kojim će zabraniti prodaju alkohola u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice Europskog nogometnog prvenstva.

Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve najavio je takvu odluku uz ocjenu da je nasilje "neprihvatljivo".

On je rekao da će se zabrana odnositi na "osjetljive oblasti" u danima kada se igra utakmica.

Utakmica Engleske i Rusije u subotu obilježena je nasiljem na kraju susreta, kada su se ruski huligani zaletjeli na navijače Engleske, koji su poslije toga pokušavali da bježe preko ograde. Tučnjava je nastavljena na ulicama Marseillea i to je bio treći dan u tom gradu kako se huligani obračunavaju. U te tučnjave umiješane su grupe iz Engleske, Rusije i Francuske.

"Tražio sam od prefekata da poduzmu odgovarajuće mjere da bi spriječili kupovanje i konzumiranje i transport alkoholnih pića na dane utakmice i na dan otvaranja navijačkih zona. Ova mjera odnosit će se na javni prostor i lokalne dućane", kazao je Cazeneuve.

"Također bi se trebala zabrani i ambalaža koja može da se koristi kao projektil", rekao je ministar za stranicu vlade Francuske.

Nasilje su osudili svi relevantni faktori, a Europski nogometni savez (UEFA) zaprijetila je već suspenzijom Rusiji i Engleskoj ako se nasilje nastavi.

Kopirati
Drag cursor here to close