Turbulencije

Flick napušta Bayern jer su razlike između njega i Salihamidžića prevelike?

Čini se kako su odnosi između Flicka i Salihamidžića jače narušeni nego se sa strane čini. Braco Salihamidžić, navodno, ne uključuje Flicka u odluke o dovođenju pojačanja, barem ne u onoj mjeri koja bi treneru odgovarala.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2021. u 06:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Archyde / Salihamidžić i Flick - ponekad kamera puno toga otkrije...

U njemačkim medijima sve se više piše o tome kako u Bayernu duže vrijeme postoji jedan nezgodan sportski konflikt zbog kojega bi trener Hansi Flick mogao napustiti slavni klub iz Münchena.

Čak i ako mu ne bude ponuđeno mjesto izbornika Elfa, nakon najave oproštaja Joachima Löwa od izborničke dužnosti, Flick bi ipak mogao otići s Allianz Arene, bez obzira na ugovor do 2023. godine, piše Bild.

Flick je za 16 mjeseci u Bayernu osvojio čak šest titula, ima iza sebe simpatije većine igrača i ogromne većine navijača bavarskog velikana, ali njegov odnos sa sportskim direktorom Salihamidžićem očito je problematičan.

Čini se kako su odnosi između Flicka i Salihamidžića jače narušeni nego se sa strane čini.

Braco Salihamidžić, navodno, ne uključuje Flicka u odluke o dovođenju pojačanja, barem ne u onoj mjeri koja bi treneru odgovarala.

Jedino je mladi Tiago Dantas doveden po Flickovoj želji, na posudbu iz Benfice, ali čini se kako Salihamidžić ne želi otkupiti ugovor mladog Portugalca, koji ponajviše igra za drugi tim Bayerna.

S druge strane, Flick uzvraća moćnom sportskom direktoru, koji je i član Bayernove uprave, te prilično ignorira Bounu Sarra i Marca Rocu, koje je Salihamidžić doveo kao igrače koji Bayernu trebaju donijeti stabilnost.

Navodono je do Flicka došla i informacija kako se Salihamidžić interesira za Juliana Nagelsmanna, koji načelno ne bi imao ništa protiv vratiti se iz  Leipziga u svoju Bavarsku.

S obzirom da je Flick dokazani profesionalac koji niti jednoga trenutka ne želi dati do znanja ima li li između njega i Salihamidžića neriješenih pitanja, Bayernova ekipa je stabilna i trener radi tako da mu je glavni cilj obrana naslova prvaka Njemačke i Europe.

Koliko se jedan klub može poljuljati kad se pojave informacije da trener uskoro napušta kormilo, najbolje pokazuje slučaj Borussije M'Gladbach, nakon što je potvrđeno da će njihov sadašnji trener Rose od sljedeće sezone voditi onu drugu Borussiju.

Što se tiče Flicka, on je već poznat po tome da odlazi iz sredine u kojoj se više ne osjeća dobro. Tako je napustio poziciju u njemačkoj reprezentaciji, kao jedna od tri najvažnije osobe uz Löwa i Bierhoffa, a slično je uradio i u Hoffenheimu, kojeg je 2005. uspio uvesti u drugu ligu. Jednostavno, osjetio bi trenutak kad mu više nije sve po volji.

Ipak, ne treba zaboraviti da će čelni ljudi Bayerna učiniti sve da ga zadrže, ali malo je vjerojatno da može doći do situacije - ili Flick, ili Salihamidžić...

Hans-Dieter Flick jednostavno nije takva osoba, kažu oni koji su mu bliski.

Bayernov šef Karl-Heinz Rummenigge izjavio je kratko i jasno - "Bili bismo ludi ako bismo pustili našeg trenera da ode prije vremena".

Rummenigge nema dvojbi o tome kako i dalje želi Flicka za trenera kluba jer Bayern upravo "doživljava najuspješnije trenutke u povijesti".

Kopirati
Drag cursor here to close