Priopćenje

FK Velež se oglasio - Nermin Nikšić nije utjecao na odlazak Klafurića

FK Velež se oglasio o dezinformacijama nakon posljednjih događanja u klubu.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Velež Mostar odlučno demantira dezinformacije koje su se pojavile u javnosti o navodnom utjecaju premijera Federacije BiH, Nermina Nikšića, na posljednja događanja u Klubu.

''Radi se o neistinama koje nemaju nikakvo utemeljenje, niti u njima ima i zrnca istine. Oni koji plasiraju laži ne žele dobro ni FK Velež ni svima nama koji zajedno radimo i gradimo jaki, europski klub. Jedina istina je da premijer F BiH pruža bezrezervnu podršku FK Velež, te da nikada ni na koji način nije pokušao uticati na unutrašnja pitanja ili kadrovsku politiku kluba. Podrška premijera Nikšića je uvijek bila značajna za dobrobit kluba, i nikada ničim nije bila uvjetovana'', navodi se u priopćenju FK Velež.

Posebno kažu, žele podcrtati da u mandatu ovog Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, niti jedna politička opcija nikada, ni na bilo koji način, nije vršila pritisak na donošenje odluka u bilo kojem segmentu djelovanja našeg Kluba.

''Posljednji medijski natpisi kojim se pokušava sugerirati drugačije mogu samo nanijeti štetu klubu i odnosima s važnim prijateljima FK Velež koji doprinose stabilizaciji i razvoju kluba, u čemu posebno ističemo premijera Nikšića i Vladu F BiH'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close