Premier liga

Firmino napušta Liverpool na kraju sezone

Tridesetjednogodišnji napadač odlučio je da ne produži ugovor koji mu ističe na ljeto nakon osam uspješnih godina na Anfieldu
Sport / Nogomet | 03. 03. 2023. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Liverpool FC | Twitter / Roberto Firmino

Brazilski nogometaš Roberto Firmino na kraju sezone napušta Liverpool kao slobodan igrač, objavili su britanski mediji u petak, prenosi Anadolija.

“Sky Germany" je preko svojih izvora otkrio da je Firmino vijest o odlasku priopćio treneru Jurgenu Kloppu i da je razgovor bio “dobar“.

Tridesetjednogodišnji napadač odlučio je da ne produži ugovor koji mu ističe na ljeto nakon osam uspješnih godina na Anfieldu.

Klopp je nekoliko puta izjavio da želi nastaviti surađivati s Firminom i poslije ovog ljeta, ali je igrač sada odlučio da ode, premda je još uvijek nepoznato gdje bi mogao nastaviti karijeru, piše "Sky Sports".

Brazilac je u Liverpoolu od 2015. godine. Engleski premierligaš ga je platio Hoffenheimu 41 milijun eura. Za klub s Anfielda je odigrao 352 utakmice i postigao 107 golova uz 78 asistencija. S Liverpoolom je osvojio sedam pehara, među kojima su Liga prvaka u sezoni 2018/19 i titula prvaka Engleske godinu dana kasnije.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 55 utakmica i postigao 17 golova.

 
Kopirati
Drag cursor here to close