World Cup

Fifin trofej vidjelo 20.000 ljudi

Sport / Nogomet | 09. 03. 2014. u 12:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema službenim podacima organizatora, Fifin trofej Svjetskog nogometnog prvenstva u protekla dva dana u Sarajevu je vidjelo više od dvadeset tisuća ljudi.

Osim prilike da se fotografiraju uz ovo 6,175 kilograma teško remek-djelo talijanskog skulptora Silvia Gazzanige, svi posjetitelja bili su dio jedinstvenog iskustva koje je svojim potrošačima omogućila Coca-Cola.

Sinoć je u Sarajevu završena izložba jednog od najvećih i najprepoznativljijih sportskih simbola u svijetu i trofej svoj put nastavlja prema Francuskoj u okviru turneje na kojoj će posjetiti 90 zemalja.

Nakon što je u četvrtak predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prvi vidio i jedini u BiH dotaknuoo trofej, u protekla dva dana trofej su vidjele i mnoge uzvanice iz diplomatskog kora, sportskog, kulturnog i javnog života.

U dvorani "Mirza Delibašić" održana je i aukcija na kojoj je prikupljeno više od šest tisuća konvertibilnih maraka za sportske stipendije djece iz Doma "Bjelave".
Na dosad najdužoj turneji koja je počela 12. 7. 2013. u Rio de Janeiru, trofej će u devet mjeseci prijeći više od 150 000 kilometara te obići 90 država na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Bosne i Hercegovine, nikad nisu imale priliku ugostiti Fifin trofej.

Posebno dizajniranim avionom kojim je ovaj najpoznatiji simbol nogometa u četvrtak stigao u Bosnu i Hercegovinu svoje putovanje nastavlja prema Parizu, priopćeno je iz Coca-Cola Adria d.o.o.

Kopirati
Drag cursor here to close