Svjetsko prvenstvo

FIFA tvrdi da u Katru nije bilo namještanja utakmica

FIFA-ina Radna skupina za integritet je pažljivo analizirala 64 utakmice odigrane na World Cupu i pritom nije identificiran niti jedan sumnjivi slučaj.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2022. u 17:13 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je objavila kako na Svjetskom prvenstvu u Katru nisu pronađene naznake "manipulacija" ili nepravilnosti na utakmicama.

FIFA-ina Radna skupina za integritet je pažljivo analizirala 64 utakmice odigrane na World Cupu i pritom nije identificiran niti jedan sumnjivi slučaj, objavila je krovna nogometna organizacija.

Analizirana su legalna tržišta klađenja, provedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mjestima natjecanja kako bi se spriječio bilo kakav pokušaj manipulacija utakmica.

FIFA je navela kako će nastaviti raditi s članovima Radne skupine za integritet u cilju zaštite budućih turnira, počevši od Svjetskog prvenstva nogometašica. Također, će nastaviti razvijati svoje strategije s konfederacijama, udrugama članicama i drugim dionicima u borbi protiv manipulacije utakmicama.

Kopirati
Drag cursor here to close