Afganistanac

FIFA suspendirala još jednog službenika u skandalu seksualnog zlostavljanja

FIFA je Karimu izrekla doživotnu zabranu u lipnju ove godine, nakon što ga je nekoliko igračica prijavilo za višestruko seksualno zlostavljanje.
Sport / Nogomet | 03. 12. 2019. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska nogometna federacija (FIFA) izrekla je zabranu obavljanja posla u nogometu i trećem službeniku Nogometnog saveza Afganistana zbog umiješanosti u skandal sa seksualnim zlostavljanjem, za koji su ih optužile nogometašice nacionalnog tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

FIFA je priopćila da su suci Odbora za etiku izrekle petogodišnju zabranu rada u nogometu Mohammadu Hanifi Sediqiju Rustamu zbog toga što tijekom nekoliko godina nije prijavljivao žalbe koje je dobivao. Naime, nogometni službenici imaju obavezu otkrivanja nedjela.

Sediqi Rustam bio je pomoćnik tajnika sada diskreditiranog Keramuudina Karima, bivšeg predsjednika FS Afganistana. FIFA je Karimu izrekla doživotnu zabranu u lipnju ove godine, nakon što ga je nekoliko igračica prijavilo za višestruko seksualno zlostavljanje.

Petogodišnja zabrana Sediqiju Rustamu i novčana kazna od 10.000 švicarskih franaka (oko 9.100 eura) ista je sankcija koju je FIFA u listopadu izrekla Sayedu Aghazadi, bivšem generalnom sekretaru FS Afganistana.

Aghazada je ove godine izabran u Izvršni odbor Azijske fudbalske konfederacije (AFC) unatoč navodima da je sudjelovao u skandalu sa seksualnim zlostavljanjem. No, nakon izrečene kazne više nije na listi članova IO AFC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close