Sport i politika

FIFA otvara posebni prijelazni rok za igrače u Rusiji

Strani igrači i treneri u Ukrajini imat će koristi od iste odredbe, kako bi im se omogućilo da "rade i primaju plaću" dok traju sukobi.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2022. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranim nogometašima i trenerima zaposlenim u ruskom i ukrajinskom prvenstvu ugovori će biti "suspendirani" do kraja sezone, a na proljeće će se moći slobodno angažirati u drugim klubovima i zemljama, objavila je u ponedjeljak FIFA.

S ruske strane, kojoj je od invazije na Ukrajinu zabranjen pristup sportskom svijetu i lišena je međunarodna natjecanja, cilj je "olakšati odlazak" svih onih koji nisu našli dogovor sa svojim klubovima, objašnjava FIFA.

Stoga će imati “pravo jednostrano suspendirati ugovor o radu” do 30. lipnja 2022., a moći će nastupati za klubove iz nekog drugom prvenstva, čak i izvan prijelaznih rokova. Strani igrači i treneri u Ukrajini imat će koristi od iste odredbe, kako bi im se omogućilo da "rade i primaju plaću" dok traju sukobi.

Konačno, maloljetne igrače koji bježe iz Ukrajine FIFA će tretirati kao maloljetne izbjeglice, čime će pristupiti međunarodnom tržištu transfera koje je inače zatvoreno za mlađe od 18 godina.

FIFA, koja je Rusiji već zabranila sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2022., ali riskira žalbu na Sudu sportske arbitraže protiv ove odluke, ponovila je "osudu upotrebe sile od strane Rusije u Ukrajini" i pozvala "na brzi prekid neprijateljstava", piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close