Ništa od stranca

Felix Magath neće preuzeti BiH: "Njega samo zanimaju pare"

Sport / Nogomet | 02. 12. 2014. u 10:42 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije okončanih pregovora s Vahidom Halilhodžićem, članovi komisija koja će birati kandidate za izbornika reprezentacije BiH razgovarali su još sa Blažom Sliškovićem, Draganom Okukom i Mehmedom Baždarevićem, a idućih dana doći će na red i ostali kandidati.

Iako se u javnosti spominju mnogi strani treneri kao mogući kandidati, šanse da stranac zasjedne na kormilo reprezentacije vrlo su male. Jedini koji je donekle “imponirao” čelnicima NS-a BiH, njemački trener Felix Magath, čini se da je definitivno otpao.

“Priča se sa svim kandidatima, a kontakt smo ostvarili i sa Felixom Magathom, odnosno i s njegovom agencijom. Ipak, on je u ovom trenutku nerealna opcija jer, iz razgovora s njegovim predstavnicima, može se zaključiti da njega u ovom trenutku najviše zanimaju novci. Niti u jednom trenutku nismo pitani za stanje u reprezentaciji za ambijent u kojem bi se radilo. Cijelo vrijeme razgovori se svode na samo naše obaveze, a nije nam predložen neki plan kako bi se ostvarili ciljevi, tako da je Magathov dolazak u ovom trenutku doista nerealna opcija”, kazao je potpredsjednik Saveza Darko Ljubojević, prenosi SportSport.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close