Majstor Chiesa

Federico Chiesa srušio prvaka Europe

Juventus je u Torinu s minimalnih 1:0 svladao prvaka Europe Chelsea. Jedini pogodak na utakmici postigao je Federico Chiesa na samom otvaranju drugog dijela.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2021. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus je u Torinu s minimalnih 1:0 svladao prvaka Europe Chelsea. Jedini pogodak na utakmici postigao je Federico Chiesa na samom otvaranju drugog dijela.

U ranijoj utakmici dana Zenit je svladao Malmo 4:0.

Juventus je od prve minute igrao na obranu, na kontranapade, Chelsea je imao više od 65 posto vremena loptu u svojim nogama, ali bez konkretnih šansi u prvom dijelu. Jedinu pravu priliku imao je imao Federico Chiesa koji je, nakon loše reakcije Matea Kovačića, pobjegao obrani Chelseaja, ali je pucao kraj gola.

Iako je loptu prepustio Chelseaju, Juventus je u prvom dijelu bio bolja momčad na terenu, s više pokušaja na suparnički gol.

A onda, na samom otvaranju nastavka, Juventus je poveo. U prvom napadu drugog dijela Federico Bernandeschi uposlio je imenjaka Chiesu koji je izbio sam pred Edouarda Mendyja i efektno zakucao u rašlje za 1:0 vodstvo Stare dame.

U nastavku je viđena reprizu prvog dijela. Juventus se povukao i čekao svoju prigodu iz kontranapada, a Chelsea je imao oko 70 posto vremena loptu.

Najbolju šansu gosti su imali u 82. Lukaku se sjajno oslobodio čuvara, ali je gađao iznad gola.

U finišu dvoboja Chelsea je bacio sve karte u napad, no obrana Stare dame uspjela je sačuvati vodstvo stečeno u 46. minuti.

Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za momčad Chelseaja.

U sljedećem kolu Chelsea dočekuje Malmo, a Juventus gostuje kod Zenita.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close