Loša procjena

FC Zürich odbio mladog Müllera jer je 'trčao kao patka'

"Tada nam je ponuđen Müller, željeli su da kod nas skuplja praksu. Rekao sam: 'On je tako visok i trči poput patke'. Da tako sam kazao", ispričao je Ancillo Canepa za Blick Kick.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2021. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nego što je Thomas Müller jedan od najtrofejnijih njemačkih nogometaša u povijesti, bio je ponuđen kao junior FC Zürichu, kako bi u švicarskj ligi skupljao minute i iskustvo.

U sezoni 2008/09 bio je član druge momčadi Bayerna, a Ancillo Canepa, tadašnji predsjednik Züricha, nije mogao prepoznati nešto posebno u mladom Mülleru.

"Tada nam je ponuđen Müller, željeli su da kod nas skuplja praksu. Rekao sam: 'On je tako visok i trči poput patke'. Da tako sam kazao", ispričao je Canepa za Blick Kick.

Za Müllera, čini se, nije moglo bolje ispasti...

Naime, u sezoni 2009/10 Louis van Gaal preuzeo je njemačke prvake. Nizozemac se u potpunosti pouzdao u Müllera, postao je stalni igrač, proslavio prvo osvojeno prvenstvo s klubom s kojim je trenutačno pod ugovorom do 2023. godine.
Nakon toga osvojio je još devet naslova prvaka Njemačke s bavarskim velikanom.

Inače, u to vrijeme Canepa nije bio jedini krivac za nedovođenje buduće svjetske zvijezde. Tadašnji sportski direktor Züricha Fredy Bickel također je gledao Müllerove spotove i tada se zajedno s Canepom izjasnio za to da se Müller ne dovodi u Švicarsku...

Svjetski prvak s Elfom, dvaput osvajač trostruke krune s Bayernom, klupski svjetski prvak... samo su neki od trofeja koje je Thomas Müller osvojio s Bayernom. Veliko je pitanje što bi osvojio s Zürichom...

Kopirati
Drag cursor here to close