Rezultatska kriza

Everton će privremeno voditi David Unsworth, ali kandidata za stalni posao ima puno

Everton nakon osam kola ima samo devet bodova te se nalazi u zoni za ispadanje iz lige na 18. mjestu
Sport / Nogomet | 24. 10. 2017. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Everton u ponedjeljak otpustio trenera Ronalda Koemana, britanski mediji raspisali su se o tome tko bi ga mogao naslijediti.

Zasad je jedino sigurno da će prvu momčad privremeno voditi trener mlade ekipe (U-23) David Unsworth. No, kandidata za stalni posao ima puno. Britanski mediji navode da su za posao trenera Evertona zainteresirani bivši nogometaši Phil Neville i Ryan Giggs.

Phil Neville je za vrijeme igračke karijere upisao 303 nastupa za Everton, ali ima skromno trenersko iskustvo, u sezoni 2015–2016. bio je pomoćni trener u Valenciji, piše Hina.

Ryan Giggs ima fantastičnu igračku karijeru, ali, kao i Phil Neville, skromno trenersko iskustvo. Bio je dvije godine pomoćnik Louisu van Gaalu u Manchester Unitedu.

U kombinacijama su se našli i Sean Dyche, trener Burnleyja, ali i talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, koji je nedavno dobio otkaz u Bayernu.

No, navodno je prvi na listi želja njemački trener Thomas Tuchel, koji je protekle dvije sezone vodio Borussiju Dortmund, a prije toga je bio vrlo uspješan u Mainzu. Prema pisanju britanskih medija već je uspostavljen kontakt sa Tuchelovim menadžerom.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close