Na pomolu preokret?

Europski prvaci će ipak nastupiti na Svjetskom prvenstvu?

Repubblica javlja kako je ambasador pri UN-u poslao pismo Gianniju Infantinu na adresu FIFA-e, kako bi Italija nastupila na Mundijalu umjesto Irana, naravno, ako dođe do suspenzije spomenute reprezentacije.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2022. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Razočarani igrači Italeije nakon ispadanja u baražu od Sjeverne Makedonije

Sportska vijest o kojoj se najviše priča posljednjih nekoliko dana je eventualna suspenzija nogometne reprezentacije Irana sa Svjetskog prvenstva u Kataru. Sve je veći pritisak na izbacivanje Irana zbog situacije u toj zemlji.

Riječ je o političkoj brutalnosti koja vlada u Iranu. Situacija ne postaje bolja, a to bi se moglo odraziti i na njihovu nogometnu reprezentaciju. Nedavno je FIFA prijetila Nogometnom savezu Irana sankcijama zbog odnosa prema ženama, odnosno zabrane da prisustvuju utakmicama. Sada su pod još većim pritiskom.

"Brutalnost i ratobornost Irana prema svojem narodu dostigla je vrhunac. Nogomet koji je trebao biti sigurno mjesto za sve, nije siguran za žene, pa čak ni za muškarce", počinje pismo koje je stiglo na FIFA-inu adresu, piše Net.hr.

Sada se počelo pričati o reprezentacijama koje bi se mogle naći Kataru umjesto Irana. Svoje mjesto pod suncem tražila je Ukrajina, no pravilnik FIFA-e upućuje na drugačije rješenje.

Naime, umjesto suspendirane reprezentacije trebala bi doći nacija koja je iz iste kontinentalne zone. Prema tom pravilu, Iran bi zamijenili Ujedinjeni Arapski Emirati koji su u azijskim kvalifikacijama ispali od Australije.

No, vodeće nogometne nacije vrše svojevrsni pritisak na FIFA-u, a oglasili su se u europski prvaci, Talijani.

Tamošnji mediji, točnije Repubblica, javlja kako je talijanski ambasador pri UN-u poslao pismo Gianniju Infantinu na adresu FIFA-e, kako bi Italija nastupila na Mundijalu umjesto Irana, naravno, ako dođe do suspenzije spomenute reprezentacije.

No, treba istaknuti kako mnogo reprezentacija zaslužuje mjesto ispred Italije, koja je u dodatnim kvalifikacijama ispala od Sjeverne Makedonije.

Ostaje za vidjeti što će se na kraju odlučiti, ali dozvole li europskim prvacima put u Katar, moglo bi nastati još problema, zaključuje portal Net.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close