Sportsko ponašanje

Euro2016: Navijačima Republike Irske nagrada za sportsko ponašanje

Sport / Nogomet | 29. 06. 2016. u 08:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava Pariza donijela odluku o dodjeli posebne nagrade navijačima Republike Irske, koji su se pokazali kao najbolji na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo uručit će danas medalju "Zelenoj armiji", kako se popularno se popularno nazivaju navijači Republike Irske zbog “izuzetno sportskog ponašanja i dobre atmosfere” koju su priredili tijekom učešča na Prvenstvu.

Iako su eliminirani u osmini finala protiv domaćina Francuske, navijači Republike Irske su javnost impresionirali njihovim navijanjem i ponašanjem tijekom EURO-a 2016.

Od početka natjecanja irski navijači su redovno oduševljavali javnost svojim originalnim nastupima poput pjevanja uspavanke bebi u metrou, pjevanja molitve časnoj sestri u vlaku, skandiranja Francuzu sa balkona, pjevanja francuskoj policiji...

Izbornik Martin O'Neill odao im je priznanje nakon što je njegova reprezentacija završila nastup na Prvenstvu u nedjelju porazom u Lyonu.

"Navijači su bili sjajni sve četiri utakmice vjerujem da su prenijeli dodatnu energiju navijačima tijekom prvenstva. Podrška je trajala od prve do posljednje utakmice. Sjajno su se ponašali i osvijetlili obraz državi“, rekao je O'Neill.

Navijači Republike Irske su se kao najbolji pokazali i na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine kada im je izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) dodijelio nagradu.

Kopirati
Drag cursor here to close