Domaćinstvo

Euro 2024 - još jedan praznik nogometa u Njemačkoj

Ministica unutarnjih poslova i sporta Njemačke, Nancy Faeser na kojima će od 14. lipnja do 14. srpnja biti održan Euro 2024.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2023. u 06:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka će kao domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2024. biti jednako dobar domaćin kao kada je 2006. organizirala Mundijal, izjavila je u utorak ministica unutarnjih poslova i sporta Nancy Faeser.

Faeserova je u Frankfurtu započela obilazak stadiona na kojima će od 14. lipnja do 14. srpnja biti Euro 2024. Na 10 stadiona natjecat se 24 reprezentacije na 51. utakmici pred milijunima navijača, piše DPA - Germany Today.

"Želimo da Euro bude još jedan praznik nogometa za sve navijače, a u svemu tome najvažniji su sport i susretanja ljudi iz svih krajeva Europe", navela je ministarka, prema priopćenju ministarstva.

"Mi smo zemlja luda za nogometom sa zadivljujućim stadionima, fantastičnim navijačima i pouzdanom infrastrukturom. Uvid u sve to iz prve ruke dobila sam u Frankfurtu."

Stadion i planirani dio za publiku Faeserova je posjetila zajedno sa potpredsjednicom Njemačke nogometne federacije Celiom Šašić.

Utakmice će još biti u Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Munchenu i Stuttgartu.

Uspješnim vođenjem Svjetskog prvenstva prije 17 godina i atmosferom žurke koja je tada vladala mjesec dana Njemačka je doprinijela svom ugledu u svijetu.

Govoreći o ostalim važnim aspektima Eura 2024 Faeser je istaknula održivost - tako će, na primer, navijači dobiti posebne povoljnosti za korištenje javnog prijevoza.

Najavila je i da će u organizaciju uključiti ljude iz što je moguće više dijelova društva. "Također želimo da se borimo protiv rasizma i diskriminacije u sportu i šire", zaključila je Nensi Faeser.

Kopirati
Drag cursor here to close