Otvorena pitanja

EURO 2020: Završne drame, moguća doigravanja, sve opcije

UEFA je sinoć napravila novi presjek te objavila koje se još reprezentacije mogu nadati borbi za Euro i u kojim grupama bi se mogli naći.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2019. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Ključni igrači Real Madrida idu na EURO 2020

Kolo prije kraja kvalifikacija ostalo je još nekoliko upitnika u vezi s izravnim plasmanom na Euro.

No, i nakon njega neke će reprezentacije dobiti mogućnost plasmana na završni turnir putem doigravanja kroz Ligu nacija, a parove će odrediti ždrijeb koji će se održati 22. studenog.

Što se tiče skupine E, u kojoj je Hrvatska sinoćnjim trijumfom izborila izravan plasman, ostaje otvorena borba za drugo mjesto.

Mađarska je trenutno druga s 12 bodova, Wels treći sa 11, dok je Slovačka četvrta s 10 bodova.

U posljednjem kolu se sastaju Wels i Mađarska, dok Slovačka igra sa Azerbajdžanom te je ovdje sve apsolutno otvoreno. Mađari ukoliko pobjede osiguravaju drugo mjesto i izravan plasman, a identična je situacija i sa Welsom.

Slovacima s druge strane treba pobjeda, ali se moraju nadati i podjeli bodova u drugom dvoboju te bi zbog boljeg međusobnog omjera oni bili ti koji izravno odlaze na Euro.

Situacija u skupini D je još dramatičnija, jer nijedna reprezentacija kolo prije kraja nije sigurna.

Trenutno je Danska prva s 15 bodova, Švicarska druga sa 14, a Irska treća sa 12 bodova.

Irci dočekuju Dance i ukoliko pobjede sigurno idu dalje zbog boljeg međusobnog skora, a bilo koji drugi rezultat vodi Dance i Švicarce, kojima uz pobjedu protiv slabašnog Gibraltara treba minimalno neriješeno u Dublinu.

Najmanje je dramatično u skupini B u kojoj se trebaju dogoditi čuda da se promijene izravni putnici za Euro.

Naime, reprezentacija Srbije još ima minimalne izglede za izravan plasman, no vjerojatnost se mjeri u promilima. Trenutno su na bod manje od Portugala i u posljednjem kolu moraju pobijediti Ukrajinu, ali i iščekivati kiks Portugala protiv Luksemburga, što je gotovo pa nemoguća misija.

Nakon što se odigra posljednje kolo bit će poznati izravni putnici za Euro, no određenim reprezentacijama preostaje još jedna prilika da izbore kontinentalno natjecanje putem doigravanja u Ligi nacija.

UEFA je sinoć napravila novi presjek te objavila koje se još reprezentacije mogu nadati borbi za Euro i u kojim grupama bi se mogli naći.

Ždrijebom će se odlučivati sudionici doigravanja u skupinama A koji će se pridružiti Islandu, B koji će se pridružiti BiH i C koji će se pridružiti Škotskoj, Norveškoj i Srbiji, dok je jedino jasna situacija u Ligi D.

Trenutno stanje, promjenjivo u zadnjem kolu:

Liga A: Island; Bugarska/Izrael/Rumunjska*, Wels/Slovačka/Irska/Sj. Irska**

Liga B: Bosna i Hercegovina; Wels/Slovačka/Irska/Sj. Irska**

Liga C: Škotska, Norveška, Srbija; Bugarska/Izrael/Rumunjska*

Liga D: Gruzija, Sj. Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

*Prema trenutnoj situaciji, ždrijeb će odlučivati koja reprezentacija popuniti mjesto u Ligi C, a koje dvije u Ligi A.

**Prema trenutnoj situaciji, ždrijeb će odlučiti koje će tri reprezentacije popuniti mjesta u Ligi B, a koja će reprezentacija u Ligu A.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu 26. ožujka, dok su finalni planirani za 31. ožujka.

Sigurni putnici za Euro dosad su: Austrija, Belgija, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina, a danas ćemo dobiti imena još četiri reprezentacije, čime bi se kompletiralo 20 od 24 putnika.

Za preostala četiri mjesta ćemo morati pričekati finala doigravanja.

Kopirati
Drag cursor here to close