Coppa Italia

Eriksen u 97. minuti riješio milanski derbi, isključen Ibrahimović

U četvrtfinalu kupa Italije pobjedu je u Derbyju della Madonnina upisao Inter, a Milanov ključni čovjek Ibrahimović istaknuo se nesportskim ponašanjem i svađom s Lukakuom - na granici fizičkog obračuna.
Sport / Nogomet | 26. 01. 2021. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtfinalu talijanskog kupa odigran je Derby della Madonnina u kojem je Inter preokrenuo Milan i slavio rezultatom 2:1.

Ujedno se mora kazati kako su Nerazzurri u potpunosti nadigrali Rossonere, posebno u drugome dijelu.

Inter je imao veći posjed lopte i u prvome dijelu te nešto više prilika, međutim Milan je prvi stigao do pogotka.

Meite je pronašao Zlatana Ibrahimovića, koji s ruba kaznenog prostora preciznim udarcem posprema loptu u mrežu od desne vratnice gola Handanovića.

U samoj završnici poluvremena Lukaku je poludio nakon starta Romagnolija, a u svađu se upleo Zlatan te su ostali akteri morali spriječiti fizički sukob dvojice napadača. Sudac ih je pokušao primiriti žutim kartonima, no zapravo ih je smirio odsviravši kraj prvog poluvremena.

U drugome dijelu prilika za prilikom ispred gola Cipriana Tătăruşanua, koji je sjajno čuvao Milanovu mrežu.

Marcelo Brozović i Sanchez imali su sjajne prilike, ali nisu pogodili mrežu.

U 58. minuti dogodio se prijelomni trenutak utakmice, Ibrahimović je na centru startao s leđa na Kolarova na što mu je sudac Valeri pokazao drugi isključujući žutio karton.

Od tog trenutka ionako bolji Inter totalno je zavladao terenom.

U 71. minuti Barella je pao u kaznenom prostoru na što je Valeri u prvom trenutku odmahnuo rukom, no nakon provjere VAR-a ipak dosuđuje kazneni udarac za Inter.

Odgovornost je preuzeo Lukaku te u udarcu iskalio sav bijes te loptu od grede pospremio u mrežu za 1:1. Iznimno rizičan udarac, ali ispostavilo se i neobranjiv.

Da derbi bude potpun pobrinuo se arbitar Valeri, koji je zbog ozljede morao napustiti teren te ga je zamijenio četvrti sudac.

U samoj završnici Inter je bacio sve karte u napad, Nerazzurri su napadali kao osice, ali je briljirao Tatarusanu, koji je i dalje izgledao nesavladiv.

Utakmica je produžena za čak 10 minuta, a u 97. minuti Lautaro je izborio slobodnjak na nekih 20-ak metara. Odgovornost je preuzeo Danac Eriksen te majstorski preko živog zida pogodio gornje rašlje za 2:1 i prolaz Intera u polufinale Kupa Italije.

Eriksen je nekoliko minuta ranije ušao u igru umjesto Marcela Brozovića.

U timu Milana su u drugome dijelu šanse dobili i Ante Rebić te Rade Krunić, ali nisu mogli ništa posebno napraviti. Naročito je indisponirano djelovao Rebić.

Mario Mandžukić odgledao je utakmicu s tribina, jer je nakon utakmice s Atalantom u Serie A osjetio bol u gležnju.

Video: Inter Milan vs Milan 2-1 Extended Highlights & All Goals (27/1/2021)
Kopirati
Drag cursor here to close