Bitka za grupnu fazu

Epski duel Slovana i Zrinjskog odlučit će produžeci

Regularnih 90 minuta uzvrata u Bratislavi završio je kao i prva utakmica u Mostaru - 1:0 pobjedom domaćina.
Sport / Nogomet | 25. 08. 2022. u 22:31 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovan je Zrinjskom uzvratio istom mjerom kako je završila prva utakmica u Mostaru. Golom Erica Ramireza u 67. minuti Slovan je dobio regularni s 1:0, pa će odluka o putniku u skupine Konferencijske lige pasti nakon produžetaka koji su u tijeku.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka, a zapravo je pravo čudo da nije bilo golova i to na obje strane.
 
U 11. minuti Slovan je imao idealnu priliku. Nakon ubačaja sa strane Ivan Šaponjić šutirao je s pet metara ali Josip Čondrić brani. Lopta se odbila do Andrea Greena no njegov šut pogodio je Jukića.
 
Bljesak.info / Velika borba u Bratislavi
 
I onda u 20. minuti "sjevnula" je kontra Zrinjskog. Mario Ćuže izašao je sam pred vratara Slovana, ali dok se premišljao što napraviti jedan igrača Slovana uklizao je i spriječio čist pogodak.
 
Nakon toga "frcalo" je na obje strane. Zrinjski je mogao povesti, ali vratar Slovana Chovana prvo je obranio opasne udarce Ćuže i Nike Jankovića, da bi netko iz obrane u posljednji trenutak izbacio ispred Bilbije koji je bio u mat-poziciji.
 
Samo par minuta kasnije stopostotna prilika za Slovan. Green je opet tukao iz blizine, ali lopta je na gol-crti Kerima Memiju pogodila u glavu!
 
U 39. minuti i treća stopostotna prilika za Zrinjski u prvom poluvremenu. Ovaj put propustio ju je Ivan Jukić. 
 
Drugo poluvrijeme počelo nemjerljivo mirnije, ali u 67. minuti Slovan je postigao gol. Domaći trener Vladimir Weiss ubacio je u igru dvojicu igrača, Lukaša Pauscheka i Erica Ramireza, i upravo su njih dvojica kreirali pogodak samo minutu nakon što su ušli u igru.
 
Pauschek je ubacio, a Ramirez je iz svog prvog dodira postigao pogodak.
 
Bljesak.info / Čondrić spasio Mostarce u zadnjim sekundama
 
Nakon primljenog gola Zrinjski je bio na konopcima. Slovan je stezao obruč i onda u zadnjim sekundama umalo riješio pitanje prolaza i prije produžetka. Ramirez je izašao sam ispred Čondrića, ali hrvatski vratar spasio je Mostarce i odveo utakmicu u produžetak.
Kopirati
Drag cursor here to close