Europske kvalifikacije za SP

Englezima samo remi protiv Mađarske; Albanci prekinuli protiv Poljske

Utakmica između Albanije i Poljske je prekinuta nakon vodstva Poljaka od 1:0, no brzo je nastavljena, a rezultat se do kraja nije mijenjao. Poljska se sada nalazi u dobroj situaciji da izbori dodatne kvalifikacije.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ključnoj utakmici za drugo mjesto u skupini I između Albanije i Poljske, dvoboj je prekinut pri rezultatu 1:0 za Poljsku. Nakon što je Karel Swiderski zabio u 77. za važno vodstvo Poljske, domaći navijači počeli su Poljake gađati predmetima.

Utakmica je prekinuta, no brzo je nastavljena, a rezultat se do kraja nije mijenjao. Poljska se sada nalazi u dobroj situaciji da izbori dodatne kvalifikacije.

Mađari su uzeli neočekivani bod Wembleyju protiv Engleske, Sallai je zabio u 24. iz penala kojeg je king-fu udarcem skrivio Luk Shaw, a Jones Stones je izjednačio u 37. nakon ubačaja iz slobodnog udarca.

Englezi su tako propustili skočiti na pet bodova prednosti i plasman u Katar morat će osigurati u posljednja dva kola.

U skupini B, tri su reprezentacije u igri za prolaz. Španjolci su danas odmarali, oni nakon 6 odigranih susreta imaju 13 bodova. Priliku za privremeni skok na prvo mjesto su dobili domaćom utakmicom protiv Grčke, koja je, s 9 bodova na kontu, i dalje bila u matematičkoj mogućnosti osigurati dodatne kvalifikacije.

Susret Kosova i Gruzije, rezultatski posve nebitne utakmice posljednjeplasiranih ekipa skupine je završio 1:2, dok su Šveđani dugo lomili Grke.

Tek je u drugom poluvremenu popustila obrana gostiju. U začuđujuće izjednačenom dvoboju tek je jedanaestarac Forsberga doveo domaćina u prednost, samo da bi koju minutu kasnije Alexandar Isak odveo Švedsku na 2:0. Napadač je u velikoj formi, danas je pokazao kako ima strašan osjećaj za postizanje pogotka.

U skupini C, samo jedno otvoreno pitanje, tko će biti prvi, a tko drugiu skupini. Talijani i Švicarci će sve obračunati u studenom u izravnoj borbi za prvo mjesto, gdje će ući u borbu s jednakim brojem bodova (14).

Kako ne bi bilo problema i nervoze, Švicarci su protiv Litve do poluvremena već imali 2:0. Prvo je pogodio Embolo nakon ubačaja iz kuta, a potom i Steffen 11 minuta kasnije, tik pred odlazak na odmor.

Raspucani Švicarci tu nisu stali, dapače. Samo minutu kasnije već je bilo 3:0. Strijelac je opet Embolo uz drugu po redu asistenciju Shaqirija.

Druga, posve rezultatski nebitna utakmica između Bugarske i Sjeverne Irske koja se igrala za prestiž završila je pobjedom domaćin rezultatom 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close