Baka tragičar

Englezi do četvrtfinala nakon ruleta jedanaesterca

Engleska će u četvrtfinalu u subotu od 16 sati u Samari igrati protiv Švedske koja je u osmini finala svladala Švicarku 1:0.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2018. u 23:08

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska nogometna reprezentacija posljednji je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što je u susretu osmine finala u Moskvi svladala Kolumbiju 4:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta igre i dva produžetka rezultat je bio 1:1.

Engleska je povela golom Harryja Kanea koji je u 57. minuti bio precizan s bijele točke, a na 1:1 izjednačio je Yerry Mina u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U vrlo nervoznoj utakmici Engleska je stigla do prednosti kada je Carlos Sanchez prilikom branjenja kornera rukama obuhvatio Kanea u svom kaznenom prostoru, a engleski je napadač iskoristio priliku s bijele točke postići svoj šesti gol na ovom SP.

Kolumbiju je poraza spasio stoper Mina koji se po treći put upisao u strijelce na SP, a to je učinio na isti način kao i u prva dva navrata, skočivši najviše u suparničkom kaznenom prostoru u prekidu, prenosi HRT.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca prva je do prednosti stigla Kolumbija kada je Ospina obranio udarac Hendersona, no potom je Uribe pogodio gredu da bi u posljednjoj petoj seriji Pickford obranio udarac Bacce, a onda je Eric Dier bio precizan i odveo Englesku među osam najboljih u Rusiji.

Engleska će u četvrtfinalu u subotu od 16 sati u Samari igrati protiv Švedske koja je u osmini finala svladala Švicarku 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close