Kazna pa debakl

Empoli utrpao Juventusu četiri komada

Za talijanskog nogometnog velikana Juventusa bila je to očajna večer. Nakon što je kažnjen oduzimanjem 10 bodova zbog financijskih malverzacija, Juve je u susretu 36. kola teško stradao na gostovanju kod Empolija izgubivši sa 1-4.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2023. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domaćin je poveo u 18. minuti golom Francesca Caputa iz jedanaesterca, a samo tri minute kasnije Sebastiano Luperto je povećao na 2-0. U drugoj minuti nastavka Caputo je svojim drugim golom doveo Empoli do ogromnih 3-0.

Fedrico Chiesa je smanjio na 3-1 u 85. minuti, međutim Roberto Piccoli je u trećoj minuti nadoknade zabio za konačnih 4-1. GOLOVI

Bianconeri su u ponedjeljak proglašeni krivima za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećali kapitalne dobitke.

Šest bivših direktora i menadžera Juventusa - Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio i Enrico Vellano - oslobođeni su optužbi.

Međutim, ostale su kazne za Andreu Agnellija, Fabia Paraticija, Federica Cherubinija i Maurizia Arrivabenea.

"Nismo zadovoljni s kaznom od -10 bodova. Vidjet ćemo hoće li biti prostora za žalbu. Ove godine se borimo protiv svih i svega," kazao je direktor Francesco Calvo.

Klub se oglasio i na Twitteru.

"Nogometni klub Juventus prima na znanje odluku žalbenog suda FIGC-a i zadržava pravo pročitati razloge kako bi procijenio moguću žalbu CONI-ju. Ono što je utvrđeno presudom, započetoj prije više od godinu dana, izaziva veliku gorčinu u klubu i milijunima njegovih navijača."

Kopirati
Drag cursor here to close