pobijedio rak

Emotivan povratak kapetana Eintrachta nakon borbe s tumorom

Sport / Nogomet | 01. 03. 2017. u 11:23 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši i navijači Eintrachta iz Farnkfurta burno su pozdravili prolazak u polufinale njemačkoga kupa, prvo nakon deset godina, ali najljepša priča ove nogometne večeri je povratak Marca Russa koji je pobijedio u najtežoj utakmici svoga života - borbi s tumorom.

Russ je za svoj tim zaigrao nakon 285 dana, a prethodno je zadnji put nastupio 19. svibnja prošle godine u utakmici za ostanak u Bundesligi protiv Nürnberga.

Eintrach te tada izborio ostanak, Russ je morao na terapije, a Nürnberg se preselio u Zweitu.

U sinoćnjoj utakmici protiv Arminije iz Bielefelda, vrijeme 20.17 sati, Niko Kovač uvodi svoga kapetana u igru umjesto Barkoka.

Na tribini je Marcova supruga Janina, u suzama radosnicama, dok kćerkica Vida (3) vjerojatno još ne razumije sve te emocije oko sebe. Sinčić Moses (5) ostao je kod kuće, jer je prehlađen, piše Bild.

Trener Niko Kovač također ne može suzdržati suze.

"Ovo je za mene bio jedan vrlo emotivan trenutak. Uoči ulaska u igru imao sam neobičan osjećaj u stomaku, ali onda je sve nestalo. Bilo je to dugo, djelomično i teško vrijeme za mene, a sad opet mogu uživati, biti sretan, jer sam istrčao na teren", kazao je Russ za Sky.

Uoči kup utakmice, kaže Russ, trener ga je pitao kako se osjeća, jer bi ga rado uvrstio u momčad.

"Za vrijeme njegove bolesti svi smo se skupa s njim nadali i strepili. Radujem se što je opet, makar i kratko, nastupio za naš tim", kazao je Niko Kovač.

Zadnji put je Eintracht uspio ući među četiri najbolje ekipe u Njemačkome kupu 2007. godine. Tada su svladali Nürnberg s glatkih 4:0.

Sinoć je jedan, ali vrijedan gol pao na samome početku utakmice. Tawatha i Ante Rebić su izmijenili dupli pas, nakon čega je uslijedio ubačaj s lijeve strane u šesnaesterac Arminije. Branič tima iz Bielefelda Salger se poskliznuo i nesretno produžio do Bluma koji je pogodio nebranjeni dio mreže gostujućeg vratara.

Kopirati
Drag cursor here to close