Mister 100%

El Pistolero dostigao nesvakidašnji rekord

Prvi je to njegov pogodak u karijeri postignut u 78. minuti, a poseban je jer je 78. minuta susreta jedina u kojoj dosad Suarez nije postigao pogodak!
Sport / Nogomet | 24. 09. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinari urugvajskog El Paisa je iznijeli su neke zbilja fantastične podatke koji se odnose na Luisa Suareza.

Nakon pobjede Atletico Madrida prije dva dana u gostima kod Getafea, cijeli Madrid opet govori o Luisu Suarezu, popularnom El Pistoleru koji je opet dokazao da je pravo rješenje za Atletico.

Nakon prvog poluvremena gdje su domaći poveli preko Stefana Mitrovića, mirisalo je na iznenađenje na stadionu Alfonso Perez. Ipak, jedno naguravanje je koštalo Alenu crvenog kartona u 74. minuti, pa su gosti na krilima Suareza ipak došli do pobjede pogocima u 78., odnosno 90. minuti.

Upravo je urugvajskom reprezentativcu 'nedostajala' ta minuta - 78.

Prvi je to njegov pogodak u karijeri postignut u 78. minuti, a poseban je jer je 78. minuta susreta jedina u kojoj dosad Suarez nije postigao pogodak!

Od 427 pogotka u klupskoj seniorskoj karijeri, bivši napadač Liverpoola je zabijao od prve do zadnje minute, ostala mu je samo ta 78. minuta koju je prekjučer prekrižio i tako postao svojevrsni Mr. 100% kada je u pitanju realizacija na travnjaku, piše Germanijak.hr.

Statistika Kaže da su pored njega jedino Zlatan Ibrahimović i Cristiano Ronaldo bili strijelci u svakoj pojedinačnoj minuti utakmice.

Već se letimičnim pogledom na listu brojeva El Paisa vidi kako je Suarez napadač za velike stvari.

Primjerice, prosječna distribucija Suarezovih golova u prvom poluvremenu je uvelike koncentrirana na sami finiš poluvremena, kada golovi vrijede dvostruko u pravim okolnostima. Suarez ima čak 11 postignutih pogodaka u 43. minuti.

Ako gledamo isključivo prvih 40. minuta igre, Luis Suarez ima u prosjeku od tri do četiri pogotka, intenzitet i tempo rastu kako ulazimo u “bitnije” minute, uz kulminaciji u već spomenutoj 43. minuti.

Situacija je u drugom poluvremenu još zanimljivija. Suarez je zabijao puno više golova u drugim polovicama utakmica, brojke su tu jednostavno neumoljive.

Suarez je u svojoj karijeri najviše puta tresao mrežu u 82. minuti, čak četrnaest, odmah iza slijedi 90. minuta s dvanaest, te 53., 54., i 67. minuta s po jedanaest psotignutih pogodaka.

Da je samo jedna trećina od tih zgoditaka iz “kritičnih” minuta stizala rezultatske zaostatke, to je već dovoljno da se Suarez proglasi igračem odluke.

Uostalom, jedan od najboljih strijelaca u modernom nogometu godinama je predvodio napad Barce pokraj kudikamo razvikanijeg Messija i druge zvijezde kluba Neymara.

El Pistolero - igrač od prve do posljednje minute - ostaje u Madridu do idućeg ljeta, tek su mu 34. godine tako da se od njega očekuje još poneki odlučujući pogodak.

Kopirati
Drag cursor here to close