Nezadovoljni suđenjem Enriquea Caceresa

Egipat će uputiti službenu žalbu na rad sudaca u dvoboju s Rusijom

''Želimo da se provede analiza suđenja cijele sudačke ekipe'', izjavio je u petak za Reuters predsjednik Egipatskog nogometnog saveza Hany Abo Rida.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2018. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo egipatske nogometne reprezentacije uputit će službenu žalbu Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na rad paragvajskog suca Enriquea Caceresa, za kojeg su uvjereni da je odluke na utakmici protiv Rusije, odigranoj u utorak u St. Peterburgu, donosio s predumišljajem i tako pomogao Rusima na putu do pobjede (3-1).

''Želimo da se provede analiza suđenja cijele sudačke ekipe'', izjavio je u petak za Reuters predsjednik Egipatskog nogometnog saveza Hany Abo Rida, koji je ujedno i član FIFA-inog Odbora, najvišeg upravljačkog tijela krovne nogometne organizacije.

Porazom u dvoboju s Rusijom egipatska reprezentacija je ostala bez izgleda za plasman u osminu finala. Na poluvremenu je rezultat bio 0-0, a Rusija je povela u 47. minuti autogolom Fathyja, za koji Egipćani tvrde da ga je njihov igrač postigao jer je prethodno bio gurnut, dok je pokušavao izbiti loptu, javlja Hina.

Predsjednik Egipatskog nogometnog saveza tvrdi i da je njegova reprezentacija zakinuta za nedosuđeni kazneni udarac u 78. minuti. U tom trenutku rezultat je već bio 3-1, a paragvajski sudac je pet minuta prije dosudio jedanaesterac za Egipat iz kojeg je Salah postigao pogodak.

''Sudac je morao potražiti pomoć VAR sustava za provjeru i dosuditi kazneni udarac. Morali su vidjeti i da je Fathi bio gurnut. Naše je pravo da zatražimo sudačku ekspertizu'', izjavio je Rida.

U posljednjem kolu u skupini A, u utakmici nevažnoj za plasman u drugi krug, Egipat će u ponedjeljak u Volgogradu igrati protiv Saudijske Arabije i pokušati doći do utješne pobjede, dok će se za prvo mjesto u Samari boriti Rusija i Urugvaj. Rusima je za osvajanje prvog mjesta dovoljan i bod, javlja hina.

Kopirati
Drag cursor here to close