Serie A

Efikasno i atraktivno: Atalanta i Inter nastavili u sjajnoj formi

Momčad Gian Piera Gasperinija srušila je rimski Lazio na Olimpicu rezultatom 4:1, dok je Inter na gostovanju kod novog ligaša Beneventa slavio s uvjerljivih 5:2.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2020. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Atalanta je pregazila Lazio na Olimpicu

Atalanta nastavlja gdje je stala - nova žrtva Lazio na Olimpicu.

Momčad Gian Piera Gasperinija srušila je Rimljane rezultatom 4:1, a do poluvremena je već bilo riješeno pitanje pobjednika. Gosens u 10. minuti, Hatebor u 32. te Papu Gomez u 41. minuti bili su zaslužni za 3:0 do predaha.

U nastavku Caicedo vraća malu andu domaćima, ali sjajni omaleni Argentinac zabija odličan drugi gol na utakmici za konačnih 4:1 i nova tri boda "Božice".

Gian Pieru Gasperiniju ovo je 100. pobjeda na klupi Atalante, od ukupno 189 utakmica u kojima je vodio klub iz Bergama.

I nogometaši Intera stigli su do druge pobjede u isto toliko utakmica u Serie A.

Nakon golijade na Meazzi protiv Fiorentine (4:3), ponovno je postignuto sedam golova na utakmici, samo što je ovog puta poražena momčad – domaći Benevento – zabio tek dva gola, dok su Nerazzurri utrpali pet komada.

Već nakon samo pola minute igre tresla se mreža novopečenog prvoligaša. Novo pojačanje Achraf Hakimi bio je asistent, a snažni Belgijac je otresavši čuvara s leđa poentirao za vodstvo.

Kada je semafor pokazivao na 30 odigranih minuta, već je rezultat bio 3:0, Gagliardini i ponovno Lukaku bili su strielci, a kakvu takvu nadu domaćem sastavu ostavio je Gianluca Caprari zabivši za 3:1 u 34. minuti.

Ipak, svu nadu izgubili su do predaha jer je asistent kod prvog gola, marokanski desni bek gostiju Hakimi upisao premijerni gol u Italiji.

Do kraja utakmice golove su još postizali Lautara Martineza (71') i Caprari po drugi put, za konačnih 2:5.

Hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić u igru su ušli u 65. minuti, a dojučerašnji krilni napadač Bayerna promašio je čist zicer pred sam kraj utakmice nakon ubačaja s desne strane.

U utakmici igranoj u istom terminu, Spezia je na gostovanju porazila Udinese s 2:0, a heroj pobjede je dvostruki strijelac bugarski golgeter Andrey Galabinov.

Vrijedi spomenuti kako je pobjednička momčad igrala s igračem manje posljednjih pola sata, nakon drugog žutog Terzija, a osim toga, Spezia je „požutjela“ još tri puta do kraja utakmice.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close