Bomba iz Dortmunda

Edin Terzić napustio Borussiju Dortmund

"Želim Borussiji sve najbolje i ovo nije 'doviđenja', nego vidimo se uskoro'. Heja BVB!", napisao je Terzić na oproštaju.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2024. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neočekivana vijest dolazi iz Njemačke, Edin Terzić napustio je Borussiju Dortmund.

41-godišnji stručnjak jučer navečer je podnio ostavku na mjestu trenera, a danas ju je i službeno potvrdio klub iz Dortmunda, prenosi Gol.hr

"Nevjerojatno mi je bolno reći ovo svim navijačima Crno-žutih, ali danas se rastajem s Borussijom Dortmund. Bila je velika čast osvojiti Kup i voditi ovaj fantastičan klub u finale Lige prvaka, Nakon utakmice na Wembleyju, tražio sam sastanak s klupskim menadžmentom, jer nakon deset godina u klubu, uključujući pet godina u stožeru te dvije i pol godine kao glavni trener, osjećam da klub treba krenuti u novu eru s novim čovjekom uz liniju.

Svi meni bliski ljudi znaju da je ovo bila jako teška odluka za mene, koju sam donio zadnjih tjedana, ali nakon dugih rasprava moj osjećaj se nije promijenuio. Želim Borussiji sve najbolje i ovo nije 'doviđenja', nego vidimo se uskoro'. Heja BVB!", napisao je Terzić na oproštaju.

Podsjetimo, Terzić je momčad doveo do finala Lige prvaka gdje je Real Madrid na Wembleyu s 2:0 svladao Borussiju Dortmund, a strijelci su bili Dani Carvajal u 74. minuti i Vinicius u 83. minuti susreta.

Iako Terzić nije podrobnije opisao razloge odlaska, njemački Sky tvrdi kako je glavni razlog taj što Terzić osjeća da nema podršku glavnih igrača u momčadi. To se moglo i pretpostaviti nakon nedavnog intervjua legende Borussije Matsa Hummelsa koji je kritizirao Terzića i praktički uvjetovao vlastiti ostanak trenerovim odlaskom.

Kopirati
Drag cursor here to close