Novi 'Galactico'

Eden Hazard novi nogometaš Real Madrida

Hazard je u Chelsea stigao 2012. godine iz francuskog Lillea, a od tada je u dresu Plavaca odigrao 352 utakmice i postigao 110 pogodaka.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2019. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pet godina bez dovođenja stvarno velikih superzvijezde Real Madrid danas je službeno objavio dolazak Edena Hazarda.

Dvadesetosmogodišnji Belgijanac dogovorio je petogodišnji ugovor, a Chelseaju ide 100 milijuna eura odštete, što bi uz bonuse moglo dosegnuti 130 milijuna eura.

Posljednje ovako veliko ime u Realu bio je James Rodriguez, koji je došao 2014. za 80 milijuna eura kao najbolji strijelac Svjetskog prvenstva. No Rodriguez je tada došao u moćnog prvaka Europe, a Hazard dolazi u momčad na rubu rasula.

Belgijanac bi trebao biti jedan od ključnih novih dijelova s kojima Zinedine Zidane namjerava "reparirati" moćnu, ali zahrđalu madridsku mašinu. Prošle sezone je za Chelsea zabio 16 premierligaških golova i ostvario 15 asistencija.

Predstavljanje Hazarda i službeni potpis očekuje se u četvrtak, 13. lipnja.

Hazard i Chelsea rastali su se na najbolji mogući način, osvajanjem naslov u Europskoj ligi, a Belgijac je postigao dva od četiri pogotka u 4:1 pobjedi protiv Arsenala u finalu odigranom u Bakuu.

U London je stigao iz Lillea 2012. godine za 32 milijuna funti odštete te u prvoj sezoni sudjelovao u osvajanju Europske lige. Chelsea je za njegova boravka na Stamford Bridgeu osvojio dva naslova prvaka Engleske (2015. i 2017.) te po jednom osvojio FA kup i Liga kup.

Hazard je treće veliko pojačanje Reala ovog ljeta nakon Edera Militaoa i Luke Jovića.

Kopirati
Drag cursor here to close