Prioriteti

Džeko: Uzvrat s Lyonom najvažnija utakmica sezone

Sport / Nogomet | 13. 03. 2017. u 09:37 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Prošla sedmica bila je teška i pobjeda nad Palermom jako je važna zbog samopouzdanja u ekipi pred možda najvažniji meč u sezoni, uzvrat protiv Lyona u osmini finala Europa lige”, istakao je Romin napadač Edin Džeko, koji je juče u Serie A postigao gol za u trijumfu nad Palermom 3:0.

“Postigli smo tri, a nismo primili gol, to je jako dobro za naše samopouzdanje. Drago mi je što sam postigao gol nakon tri, četiri utakmice. Pobjeda u Palermu može nam biti podsticaj pred meč u četvrtak sa Lyonom”, rekao je Džeko, prenosi Anadolu Agency (AA).

U prvom utakmici Lyon je slavio u Francuskoj, rezultatom 4:2, te kapetana nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i suigrače u Romi čeka izuzetno težak posao u nastojanju da se plasiraju u četvrtfinale UEFA Europa lige.

U Serie A Roma je izgubila korak u trci za titulom prvaka, jer poslije 28. kola za liderom Juventusom zaostaje osam bodova. I u polufinalu Kupa Italije u uzvratu 5. travnja morat će juriti deficit od 0:2 u duelu sa gradskim rivalom Lazijom.

Džeko je trenutno drugi strijelac Serije A sa 20 pogodaka, dva manje od Torina Belottija. U Europa ligi prvi je golgeter sa osam pogotka, koliko je postigao i Giuliano (Zenit).

Kopirati
Drag cursor here to close