Ostaje i dalje

Džeko u Cityju i naredne četiri godine

Sport / Nogomet | 21. 08. 2014. u 06:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Manchester Cityjem, te će u klubu s "Etihada" ostati najmanje do 2018. Džeko je izjavio da je sretan što je ostaje u Cityju koji je, kako kaže, njegov drugi dom, te da mu nije bilo teško odlučiti da potpiše višegodišnji ugovor.

"Znao sam od trenutka kada sam došao ovdje da tu želim ostati dugo - ne vidim gdje bi mi moglo biti bolje. Potpuno sam se navikao na život ovdje, odlično poznajem suigrače, klub, i osjećam da mogu još napredovati. Za tri i pol godine zajedno smo pisali povijest, ali se osjećam kao da smo tek na početku nečega posebnog. Toliko je još ciljeva koje u karijeri želim ostvariti i vjerujem da sam na pravom mjestu da to i učinim. Navijači su uvijek imali povjerenje u mene i osjećam toliko ljubavi od navijača u Manchesteru ali i iz cijelog svijeta", rekao je Džeko za klupsku intenet stranicu.

Džeko je za City odigrao 155 utakmica u svim natjecanjima, otkako je u siječnju 2011. došao iz Wolfsburga. Postigao je 66 golova za engleskog prvaka, uključujući nekoliko veoma važnih, navodi se na stranici i dodaje da nitko ne može zaboraviti izjednačujući pogodak protiv QPR-a 13. svibnja 2012. koji je prethodio pobjedničkom golu koji je Cityju donio titulu prvaka Engleske prvi put nakon 44 godine.

Džeko je u Premier ligi postigao 46 golova, a od toga 25 golova ili 60,87 posto su Cityju donijeli vodstvo ili izjednačenje. Dvadesetosmogodišnji reprezentativac BiH je u tri i pol godine provedene u klubu osvojio dva naslova prvaka Engleske, FA kup i Liga kup.

Ovu sezonu je započeo kao najbolji igrač utakmice protiv Newcastlea. On se pridružio Aleksandru Kolarovu, Samiru Nasriiju, Davidu Silvi, Vincentu Kompanyju i Sergiju Agueru na listi igrača koji su produžili vjernost klubu ovog ljeta.

Kopirati
Drag cursor here to close