Dijamant o Kralju Rima

Džeko: Totti je legenda, i dalje čvrsto stoji na zemlji

Sport / Nogomet | 25. 02. 2017. u 12:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko, kapetan nogometne reprezentacije BiH, nazvao je svog klupskog suigrača iz Rome, Francesca Tottija, legendom i pohvalio ga jer, kako je rekao, i dalje stoji čvrsto na zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Džeko je pohvale na Tottijev račun izrekao odgovarajući na pitanja pratitelja facebook stranice Europske lige u kojem je bh. napadač sa osam golova prvi strijelac.

"Kada vidite Francesca Tottija, on je legenda. Ne samo u Romi i Rimu, nego i u cijelom svijetu. Kada sjedite pored njega ili igrate s njim, onda shvatite koliko je normalan te da i dalje stoji čvrsto na zemlji. Nikada ne bi pomislili da je tako velika zvijezda", kazao je Džeko.

"On ne misli da je bolji od svih ostalih, svakoga tretira jednako dobro i vrlo je pozitivan. Ponekad je teško biti dobar čovjek, ali on je legenda u svakom mogućem pogledu."

Džeko je s navijačima komunicirao i na temu reprezentacije BiH. Istakao je da mu dres sa državnim grbom puno znači i da mu je najdraži i dalje prvi gol za bh. tim u utakmici protiv Turske.

Totti, koji je nedavno napunio 40 godina, za Romu igra od 1992. godine. Iako je tokom karijere imao mnoge primamljive ponude drugih klubova, on nikada nije promijenio dres i ostao je vjeran Vučici.

Stoga je i dobio nadimak Kralj Rima. Za Romu je odigrao čak 775 takmičarskih utakmica i postigao 307 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close