Liga prvaka

Džeko, Perišić i Brozović na Anfieldu po četvrtfinale Lige prvaka

"Igrači Intera sigurno neće doći kao turisti. Imaju odličnu ekipu i uvjeren sam da će napasti. Zaostatak od 0:2 puno je puta preokrenut na uzvratnoj utakmici", kazao je Klopp, trener Redsa .
Sport / Nogomet | 08. 03. 2022. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Liverpoolu i Münchenu večeras su na rasporedu dva uzvratna susreta osmine finala Lige prvaka.

Nogometaši Liverpoola sjajan su posao odradili u prvoj utakmici protiv Intera slavljem 2:0 u Milanu, dok se njemački velikan Bayern u prvom dvoboju namučio u gostima kod Salzburga odigravši tek 1:1.

Redsi su u pobjedničkom ritmu, osvojili su Liga kup, plasirali se u četvrtfinale FA kupa, a u Premier ligi su na drugom mjestu sa šest bodova zaostatka i utakmicom manje za vodećim Manchester Cityjem. Ipak, bez obzira na sjajnu formu i rezultate, trener Liverpoola Jürgen Klopp upozorava da susret protiv Intera još nije gotov.

"Igrači Intera sigurno neće doći kao turisti. Imaju odličnu ekipu i uvjeren sam da će napasti. Zaostatak od 0:2 puno je puta preokrenut na uzvratnoj utakmici. Ako imaš prednost od 2:0 i misliš da je utakmica gotova, potpuno si na krivom putu. Već na ždrijebu sam mislio kako je Inter najteži mogući suparnik, iako je rezultat prve utakmice puno bolji nego što sam očekivao", rekao je Klopp, prenosi HRT.

Pred talijanskom momčadi težak je zadatak na Anfieldu.

"Inter dugo godina nije uspio stići do ove faze natjecanja. Znali smo da ćemo igrati protiv teškog protivnika nakon što smo završili drugi u grupi. Dali smo sve od sebe u prvoj utakmici, a isto ćemo napraviti i sada", izjavio je strateg Intera Simone Inzaghi.

"Bit će jako teško, ali strašno smo motivirani. Važno je zabiti gol u prvom poluvremenu", dodao je Inzaghi.

U drugom susretu večeri Bayern dočekuje Salzburg. Bavarci su grupnu fazu Lige prvaka okončali s maksimalnih šest pobjeda, no u prvom susretu osmine finala protiv Salzburga nisu briljirali odigravši skromnih 1:1.

Za uzvrat u Münchenu vraća se prvi vratar Manuel Neuer nakon operacije meniskusa, što je dobra vijest za trenera bavarskog velikana Juliana Nagelsmanna koji najavljuje presing od starta.

"Mislim da su svi igrači svjesni važnosti ove utakmice. Očekivanja su velika. Znamo da će Salzburg opet pokušati s presingom što im je dobro uspijevalo na prvoj utakmici, iako su u završnici pokazali umor. Morat ćemo od prve minute igrati u visokom ritmu", izjavio je Nagelsmann.

U redovima Salzburga imali su problema sa zaraženim igračima i dosta njih još nije spremno za odigrati 90 minuta.

"Svjesni smo toga da je Bayern veliki favorit. Odigrali smo izvrsnu sezonu i sada se možemo nagraditi. Na ovakvim utakmicama presudno je samopouzdanje", rekao je strateg austrijskog prvaka Matthias Jaissle.

Kopirati
Drag cursor here to close