Lviv

Džeko: Ove zadnje tri utakmice će biti ključne

'Nakon pobjede u Kazahstanu šanse za drugu poziciju su bolje, ali ove zadnje tri utakmice će biti ključne jer igramo s direktnim konkurentima'', rekao je Džeko.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2021. u 19:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fena / Edin Džeko

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izjavio je da je predstojeći meč sa reprezentacijom Ukrajine najbitniji za bh. reprezentaciju u borbi za drugo mjesto.

Istaknuo je da su šanse reprezentacije BiH porasle nakon pobjede u Kazahstanu, ali da tek sada slijede ključne utakmice.

''Nakon pobjede u Kazahstanu šanse za drugu poziciju su bolje, ali ove zadnje tri utakmice će biti ključne jer igramo s direktnim konkurentima, Ukrajinom i Finskom. Sutrašnja utakmica je do sada najbitnija'', rekao je Džeko na pres-konferenciji u Lvivu.

Na pitanje novinara očekuje li da će sutra "naplatiti" sve promašaje iz meča sa Kazahstancima, kapetan bh. tima rekao je da se ne zamara time te da mu je uspjeh ekipe najvažniji.

''Najbitnije je kako odigra ekipa, a najsretniji bih bio da Smajo (Prevljak) ponovo postigne dva gola i da pobijedimo 2:0'', rekao je.

Kada je u pitanju reprezentacija Ukrajine, Džeko ističe da se radi o snažnoj ekipi koja je u Finskoj pokazala zašto je jedan od glavnih kandidata za drugu poziciju.

''Znam skoro sve igrače, igraju u dobrim klubovima, imaju individualnu kvalitetu ali su kao ekipa jako čvrsti'', dodao je.

Naglasio je da je najjače oružje bh. tima zajedništvo.

''Fali nam dosta bitnih igrača ali smo pokazali u Kazahstanu, gdje nije nimalo lako igrati, da ova ekipa ima kvalitetu i da jedino zajedničkom igrom možemo doći do pozitivnog rezultata. Naša je to najveća prednost i za sutrašnju utakmicu'', zaključio je kapetan nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko.

Kopirati
Drag cursor here to close