Čovjek utakmice!

Džeko nakon velikog uspjeha u Ligi prvaka: Sada će se više pričati o Romi

Nakon prospavane noći Džeko nije krio oduševljen podvigom koji je Roma napravila pred svojim navijačima na Olimpicu.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2018. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko, kapetan nogometne reprezentacije BiH sinoć je u senzacionalnoj eliminaciji Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka bio jedan od junaka Rome. Džeko je postigao gol i iznudio penal u pobjedi rezultatom 3:0, te je u mnogim talijanskim medijima proglašen za čovjeka odluke.

Nakon prospavane noći Džeko nije krio oduševljen podvigom koji je Roma napravila pred svojim navijačima na Olimpicu.

"Pri žrijebu parova četvrtfinala svi su nas željeli za protivnika. Na kraju nas je dobila Barcelona i vjerujem da su bili jako zadovoljni zbog toga. Iskren da budem, mi nismo bili zadovoljni, jer smo za protivnika dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu. No, jučer se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je u nogometu sve moguće. Od prve do zadnje minute smo odigrali možda najbolju utakmicu ove sezone protiv jedne od najboljih svjetskih ekipa. Jako je teško igrati protiv Barcelone. Ako im previše daš loptu onda se nećeš naigrati. Od prve minute smo igrali presing na njih i moram priznatih da u zadnjih nekoliko godina nisam vidio Barcelonu toliko nemoćnu, kao sinoć. Mislim da je njihov golman nabio dvadesetak lopti, što nije igra Barcelone i to je definitivno jedan od razlog što smo na kraju uspjeli pobijediti", smatra Džeko.

Bh. reprezentativac naglašava da je jako važan bio prvi gol koji je njemu i suigračima dao još više snage i želje, ali i digao publiku, kako bi zajedno do posljednje minute dali maksimum i napravili senzaciju.

"Na kraju smo uspjeli i mislim da smo sasvim zasluženo u polufinalu", kaže Džeko, te se okreće nastavku natjecanja u Ligi prvaka.

"Mislim da su sve tri ekipe, koje budu s nama u polufinalu zasluženo tu i nema više favorita. Vjerujem da će se sada o Romi malo više pričati nego prije ove dvije utakmice s Barcelonom i mislim da je na kraju sve moguće. Čekaju nas još dvije utakmice u polufinalu i sigurno je da nam je san da idemo u finale. Poslije toliko velikih utakmica koje smo odigrali dobro i pobijedili. Tu su utakmice protiv Atletica, Chelseaja, sada Barcelone, sigurno da pokazuju da imamo snagu i da možemo doći do finala Lige prvaka", kazao je sjajni napadač za bh. medije.

Džeko je ove sezone u najjačem klupskog natjecanju u Europi postigao šest golova i kaže da je zadovoljan time, jer je to njegov najbolji učinak u dosadašnjoj karijeri.

"Nadam se da neću ostati na tih šest golova, s obzirom da nas očekuju još najmanje dvije utakmice", zaključio je Džeko.

Roma je nakon prve utakmice četvrtfinala protiv Barcelone bila prežaljena, jer je na Camp Nouu poražena sa ubjedljivih 1:4. No, u revanšu golovima Džeke, Danielea De Rossija i Kostasa Manolasa "vučica" je slavila 3:0 i plasirala se u polufinale.

Isto je učinio i Liverpool koji je eliminirao Manchester City s dvije pobjede (3:0, 2:1), a preostala dva sudionika polufinala bit će poznata večeras. S početkom u 20.45 sati u revanšima četvrtfinala sastaju se Bayern - Sevilla (prva utakmica 2:1) i Real Madrid - Juventus (3:0). Žrijeb parova polufinala Lige prvaka održat će se u petak u 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close