Dvostruki strijelac

Džeko: Igru briši, bodove piši

"Igru briši, bodove piši, to je uvijek bilo najbitnije. Kada pobijedimo, nađe se neka mana, a kada izgubimo... Ne valja ni ovako ni onako", rekao je Džeko.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2022. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postigao je dva gola, imao još dvije- tri dobre prilike. Edin Džeko je bio onakav kakvog navijači vole gledati. Poslije utakmice je Edin bio poprilično iskren. Prije svega kada je u pitanju igra reprezentacije.

"Večeras smo pokazali svašta nešto - slabosti, dobre stvari, karakter, pogotovo jer tu ima dosta mladih igrača koji su odigrali 3-4 utakmice u devet dana i sigurno nije bilo lako. Ovo što smo danas napravili duplo vrijedi. Krenuli smo jako dobru utakmicu, zabili gol, čak imali još neku šansu za 2:0 i iz dvije polukontre primili smo ta dva gola, ali sigurno da je i to plod nekog umora, dekoncentracije, jer smo svi imali napornu sezonu i nije bilo lako igrati. Finci su promijenili šest-sedam igrača i bili su dosta svježiji. Malo smo ušli u paniku nakon tog drugog njihovog gola. Na kraju smo promijenili taktiku i bilo je mnogo bolje", rekao je Džeko za BHT dodavši:

"Igru briši, bodove piši, to je uvijek bilo najbitnije. Kada pobijedimo, nađe se neka mana, a kada izgubimo... Ne valja ni ovako ni onako. Finska je jedna jako dobra reprezentacija i to su danas pokazali. Ljudi ovdje bezveze potcjenjuju Finsku. Danas su pokazali da su ekipa koja ima ideju, zna šta radi".

Kopirati
Drag cursor here to close