Zlatna rezerva vol. 48

Dvojica kvare poseban dan za Premiership!

Svi igrači koje očekujemo da budu na raspolaganju izbornicima u sutrašnjem meču za treće mjesto između Belgije i Engleske za kruh zarađuju u engleskoj Premierligi, osim dvojice!
Sport / Nogomet | 13. 07. 2018. u 16:15 Zlatna rezerva | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eto, i to se dogodilo – u moru rekorda na ovom Svjetskom prvenstvu mogao bi vjerojatno biti oboren i još jedan – apsolutno svi igrači za koje očekujemo da zaigraju sutra u 16:00 poznati su jedni drugima iz jedne te iste lige, osim dvojice! Da nije Axel Witzela i Thomasa Muniera, svi na terenu bili bi iz Premiershipa!

No, i bez toga fascinira podatak da će sutra svi igrači osim te dvojice biti iz jedne te iste lige. Dobro, zažmirit ćemo i na činjenicu da je WBA u kojem igra Nacer Chadli ispao iz prve u drugu ligu, ali je teško vjerovati da nakon sjajnih igara na SP-u ovaj igrač neće prijeći u neki drugi klub iz Premiershipa.

Naravno, sve ovo ne bi bilo čudno daje u pitanju utakmica između Engleske i Sjeverne Irske, ili Engleske i Irske, ili Engleske i Škotske, jer znalo se kroz povijest događati da su na terenu igrači međusobni znanci iz oba najelitnija ranga natjecanja u Engelskoj (znali su mnogi Škoti i Irci u repku banuti i iz Championshipa!), ali ipak je ovaj put s druge strane Engleskoj jedna Belgija! Znači, europska država, zemlja Anderlechta, Club Bruggea, Standarda iz Liegea...pa opet svi važni igrači igraju preko mora, baš u Engleskoj!

Uz sve to, osim što se dogodilo da su toliki Belgijci na privremenom radu u Engleskoj, dogodilo se također da ni Englezi ne rade drugdje. Prije bi se znalo dogoditi da su Michael Owen, Steve Mcmanaman ili David Beckham u Realu, Owen Hargreaves u Bayernu, ali ovaj put svi su u trenutno najbogatijoj ligi svijeta! I ne samo Englezi, nego i svi ti silni Belgijci!

Idemo redom - Courtois (Chelsea), Toby Alderweireld (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Kevin De Bruyne (Manchester City), Mousa Dembele (Tottenham), Marouane Fellaini (ManUnited), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (ManUnited)...samo je Munier u PSG-u i još onda Axel Witzel kao crna ovca, koja za kruh zarađuje u kineskom Tianjin Quanjianu!

Naravno, suzdržat ćemo se i s jednom mogućnosti „crne ovce“– da Martinez odabere Yannicka Carrasca za prvih jedanaest. Tada bi dva „Kineza“ kvarila doživljaj, ali i s tim bi zbilja bilo, što ono mi kažemo, golemo, da na terenu bude 19  igrača iz jedne te iste lige!

Kopirati
Drag cursor here to close