Bundesliga

Dvije Borussije iznimno raspoložene: Zajedno postigli deset golova

Nogometaši Borussije Dortmund isprali su gorak okus nakon prošlotjednog poraza kod kuće. Žrtva je bio Paderborn, kojeg su crno-žuti svladali sa čak 6:1 u gostima. Gladbach je pak s 4:1 svladao Union Berlin.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2020. u 20:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Jadon Sancho se hat-trickom probudio iz proljetnog sna 

Danas su odigrane dvije utakmice 29. kola njemačke Bundeslige

Nogometaši Borussije Dortmund isprali su gorak okus nakon prošlotjednog poraza kod kuće. Žrtva je bio Paderborn, kojeg su crno-žuti svladali sa čak 6:1 u gostima.

Sve to su Milijunaši odradili bez Norvežanina Haalanda koji ima problema s koljenom, a u prvi plan izbio je mladi Englez Jadon Sancho.

Prvo poluvrijeme mreže su mirovale, Borussija je bilo nešto konkretnija u prvom dijelu, ali golova nije bilo. A onda u drugom prava rapsodija pogodaka.

Prvo je Hazard zabio u 54., a tri minute kasnije zabio je Sancho. Kakvu takvu nadu domaćinima u 72. minuti donio je Hunemeier golom iz kaznenog udarca.

A onda u dvadesetak minuta nogometaši Paderborna dobili su još četiri komada. Redom su zabijali Sancho, Hakimi, Schmelzer, te opet Sancho koji je upisao hat-trick.

Ranije su u Moenchengladbachu dvoboj odigrali Borussia i berlinski Union.

Domaćini su bili bolji od momčadi iz Berlina 4:1, a dva pogotka za Borussiju zabio je Marcus Thuram (41., 59.).

Strijelci su bili i Florian Neuhaus (17.) te Alassane Pléa (81.) za Gladbach, a jedini gol za Union postigao je Sebastian Andersson (50.). 

29. kolo se kompletira u ponedjeljak utakmicom između Kölna i RB Leipziga. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close