Granit obrane Vatrenih

Dva sjajna hrvatska stopera na meti velikih klubova

Građani su, prema pisanju 90min, 'obnovili' svoj interes za hrvatskog stopera Joška Gvardiola, dok bi Laurent Blanc, na Lovrenovu preporuku, rado vidio Josipa Šutala u Lyonu...
Sport / Nogomet | 08. 06. 2023. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City želi pojačati svoju moć i ovoga ljeta. Građani su, prema pisanju 90min, 'obnovili' svoj interes za Joška Gvardiola. Pep i njegov klub žele potpisati hrvatskog reprezentativca.

Gvardiol se posljednjih mjeseci pojavio kao jedan od najpoželjnijih braniča u svjetskom nogometu - posebno nakon njegovih nastupa na Svjetskom prvenstvu 2022.

Konkurencija bi mu u obrani bila velika, ali City će napraviti mjesta u momčadi prodajom španjolskog reprezentativca Aymerica Laportea, koji je već izrazio interes za odlaskom, a kao potencijalne destinacije spominju se Aston Villa i Tottenham.

Konkurencija

Glavna konkurencija Cityju, prema šaputanjima na nogometnom tržištu je - Real Madrid, ali je pitanje koliko je Kraljevski klub u mogućnosti investirati i u Belinghama i u Gvardiola u istom prijelaznom roku.

Gvardiol u ugovoru ima klauzulu od gotovo 120 milijuna eura koja bi trebala stupiti na snagu od 2024. godine, međutim, čini se kako bi Leipzig čak pustio Hrvata i ako iznos bude nešto manji, ali ne i značajno manji.

Branič Vatrenih bio je na pragu prelaska u Premier ligu, konkretno u Chelsea još prošlog ljeta, ali Bluesi nisu uspjeli postići dogovor s RB Leipzigom, no Chelsea je i dalje zainteresiran.

Ipak bez europskog natjecanja za sezonu 2023./24. imaju male šanse da ga nagovore da se pridruži Stamford Bridgeu.

Josip Šutalo

Zagrebački Dinamo je doveo stopera iz Francuske, u Maksimir je u srijedu došao Maxime Bernauer. Znači li to da ozbiljno računaju s odlaskom Josipa Šutala?

Špekulira se da bi pouzdani centralni branič mogao u suprotnom smjeru, prema Francuskoj. Tamošnji mediji, naime, infromiraju da je Šutalo jedna od želja Laurenta Blanca, legendarnog reprezentativca i aktualnog trenera Lyona.

Tvrde da je klub obećao Blancu oko 40 milijuna eura za ljetni šoping, jer u novoj je sezoni Lyon želi opet u vrh Ligue 1 te u Europu, koja mu je ove sezone pobjegla.

Međutim, pitanje je može li se za 40 milijuna znatnije pojačati na više pozicija, a za Šutala su interes pokazali još neki klubovi i vjerojatno neće žaliti uložiti neki razuman, ali ipak za Dinamove prilike izdašan iznos.

Blanc navodno iznimno vijeni Šutala, a odličnu je preporuku dao i Dejan Lovren, Šutalov bivši suigrač iz reprezentacije.

Šutalo je također na meti većih i bogatijih klubova, primjerice, Arsenala, ali koliko je poznato u Maksimir još nije stigla konkretna ponuda s bilo koje strane.

Kopirati
Drag cursor here to close