Slijedi osmina finala

Dva remija u okršajima 'skupine smrti', Mađari ispadaju

Obje utakmice trećeg kola skupine F na Euru završile su 2:2 i poredak je ostao identičan kao na startu večeri, a to znači da su prošli Francuzi, Nijemci i Portugalci, a Mađari ispali.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2021. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpuna ludnica zadnjeg dana razigravanja u skupini F na Euru. Nijemci su dugo bili vani, kratko je visio i Portugal, a Mađari su od drugog mjesta u jednom trenutku na koncu završili natjecanje na začelju skupine i ispadaju s turnira.

U Budimpešti su svjetski prvaci odigrali 2:2 protiv europskih, a identičan rezultat bio je i na Allianz Areni između Njemačke i Mađarske.

Mađari su poveli u 11. minuti preko Adama Szalaija. Izjednačio je na 1:1 Kai Havertz u 66. minuti, no samo dvije minute kasnije Andras Schafer je donio novo vodstvo Mađarima.

Ipak, u 84. minuti Leon Goretzka pogađa za konačnih 2:2 i drugo mjesto "Elfa", koji je večeras opasno "visio" i vrlo lako je mogao ostati bez osmine finala.

Vodeći pogodak za Portugal na Puskas Areni u Budimpešti postigao je Cristiano Ronaldo u 31. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio francuski vratar Hugo Lloris nokautiravši Danila pri pokušaju boksanja lopte.

Francuska je izjednačila u drugoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, također iz jedanaesterca, dosuđenog zbog prekršaja Semeda na Mbappeu, a precizan je bio Karim Benzema.

Isti je igrač postigao pogodak za 2:1 u korist svjetskih prvaka u 48. minuti na asistenciju Paula Pogbe.

Konačnih 2:2 postavio je Cristiano Ronaldo u 60. minuti, ponovno iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom debitanta Koundea.

Portugal će na Belgiju, Nijemci na Englesku, a Francuska na Švicarsku u osmini finala.

Kopirati
Drag cursor here to close