Novi Vukovi

Dva bivša Plemića potpisala za Olimpik

Sport / Nogomet | 30. 01. 2017. u 10:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Olimpik danas je predstavio pojačanja za proljetni dio prvenstva.

Dres najmlađeg sarajevskog premijerligaša nosit će dva bivša igrača aktualnog prvaka i lidera Zrinjskog, Benjamin Čolić i Filip Arežina te Muamer Svraka i Miloš Džugurdić

Oni su se već priključili ekipi i zajedno s ostalim igračima danas su otputovati na pripreme u Mostar, izuzev Svrake koji mora riješiti papirologiju iz svog bivšeg kluba i ekipi će se pridružiti tokom sedmice.

Šef stručnog stožera Olimpika Faruk Kulović istaknuo je da je zadovoljan pojačanjima i da vjeruje da će ekipa ispuniti cilj za ovu sezonu - ostanak u Premijer ligi.

“Uprava je učinila sve što smo tražili. Iza nas su 23 treninga, koja smo zbog vremenskih prilika morali obaviti u zatvorenom, a sada nam slijedi drugi dio priprema u Mostaru. Tokom ovog dijela priprema selektirali smo igrače da bismo došli do onih koji mogu iznijeti teret. Težak period je pred nama, ali vjerujem da ćemo ostvariti cilj, a to je ostanak u Premijer ligi”, kazao je Kulović.

Dodao je da mu je želja dovođenje još jednog golmana i stopera, čime bi uprava zadovoljila sve njegove apetite kada je u pitanju igrački kadar.

Olimpik će u Mostaru boraviti pet-šest dana, a planirano je odigravanje jedne pripremne utakmice protiv Neretve iz Metkovića. Nakon Mostara ekipa će otputovati u Makarsku, gdje će se pripremati desetak dana.

Kada su u pitanju pojačanja, trojica su nekadašnji bh. reprezentativci. Muamer Svraka, povremeni A reprezentativac i nekadašnji član Željezničara, kazao je da se sa čelnicima Olimpika dogovorio za 15 minuta.

Još jedan bivši igrač Željezničara koji će obući dres Olimpika je i Benjamin Čolić, nekadašnji omladinski i U21 reprezentativac BiH. U Olimpik dolazi iz Zrinjskog.

Povratnik u Olimpik je Filip Arežina, također bivši U21 reprezentativac BiH koji ima i jedan nastup za A tim BiH, a koji dolazi iz poljskog Tychyja. Vzenjaku koji je kao i Čoilić nosio dres Zrinjskog, ovo će biti drugi angažman u redovima Olimpika.

Prvi put u Premijer ligi BiH zaigrat će napadač Miloš Džugurdić, koji dolazi iz srpske Borče.

“Zahvalio bih upravi na ukazanom povjerenju. Prvi put ću zaigrati u BiH, drago mi je da sam došao u Olimpik i vjerujem da ću ispuniti očekivanja”, kazao je Džugurdić.

Na put u Mostar jutros su krenula 24 igrača: Bandović, Milović, Bevab, Isić, Uzelac, Vrdoljak, Pršeš, Osmanović, Hadžić, Karić, Pehar, Selak, Osmanković, Zeljković, Plakalo, Bjelak, Rikalo, Ćutahija, Mahović, Imamović, Zulčić, Džugurdić, Čolić i Arežina.

Dejan Vukomanović tek treba stići kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju njegova ozljeda, nakon čega će biti donijeta odluka o njegovom statusu.

Olimpik će drugi dio sezone dočekati na posljednjem mjestu tabele, sa devet bodova, koliko ima i pretposljednji Čelik.

Kopirati
Drag cursor here to close