Programske reforme

Dužnosnicima FIFA-e mandat ograničen na 12 godina

Sport / Nogomet | 03. 12. 2015. u 14:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na sastanku održanom u četvrtak u Zuerichu jednoglasno je podržao niz programskih reformi, među kojima je ograničavanje mandata predsjednika i najviših FIFA-inih dužnosnika na 12 godina.

"Ove reforme će pokrenuti FIFA-u prema unapređenju načina na koji je vođena, njezinoj većoj transparentnosti i većem kredibilitetu. Ovo je jedan od koraka na našem putu ka vraćanju ugleda FIFA-i kao modernoj, profesionalnoj sportskoj organizaciji kojoj će se vjerovati", izjavio je vršitelj dužnosti predsjednika FIFA-e Issa Hayatou u priopćenju za medije objavljenom na internetskom portalu krovne nogometne organizacije (www.fifa.com).

Osim limitiranja mandata predsjednika i dužnosnika u FIFA-inom Vijeću koje će zamijeniti postojeći Izvršni odbor, na tri četverogodišnja mandata, predloženim mjerama želi se jasno odvojiti "političke" od upravljačkih funkcija u FIFA-i.

Predložene mjere naći će se pred članovima Kongresa FIFA-e 26. veljače na Izvanrednom zasjedanju, na kojem će biti izabrano i novo vodstvo.

“Želim potaknuti sve predsjedničke kandidate da svoje kampanje vode u duhu predloženih reformi te jasno iznesu svoje planove o tome kako će pomoći FIFA-i u provođenju onoga što je predloženo, ako budu izabrani", zaključio je Hayatou.

Kopirati
Drag cursor here to close