Izbornik BiH

Dušan Bajević o baražu za EURO: Vjerujem u svoje igrače i reprezentaciju

"Malo je vremena za pripremu te nam trebaju igrači koji imaju iskustvo i koji su do sada igrali za reprezentaciju. Ja sam uvijek za mlade igrače, ali mislim kako u ovim momentima prednjači iskustvo", rekao je Bajević.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2020. u 14:29 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je, govoreći o očekivanjima od predstojećih susreta baraža za Europsko prvenstvo 2020, izjavio kako vjeruje u svoje igrače i svoju reprezentaciju.

Bajević je u okviru dvodnevnog boravka u Sarajevu održao nekoliko radnih sastanaka s pomoćnicima, a u razgovoru za službenu stranicu Fudbalskog saveza BiH, između ostalog, naveo da je za uspjeh neophodno da su igrači maksimalno koncentrirani, svjesni značaja utakmica, te da je uz malo sreće potrebna i podrška navijača.

"Vjerujem u našu reprezentaciju i naše igrače. Imaju kvalitetu, što su dokazali do sada. Vjerujem da će u susretima koji su pred nama to pokazati na još bolji način", rekao je Bajević.

Podsjetio je kako od igranja za reprezentaciju nema većeg motiva te kako je "ovo velika šansa za nas".

"Vjerujem igračima, prije svega. Imamo malo vremena, ali i naši protivnici isto tako imaju malo vremena. Vjerujem da će svaki od igrača biti maksimalno koncentriran i vjerujem da će dati sve od sebe. Nemamo razloga za strah. Koncentracija i motiv su stvari koje igraju veliku ulogu, pored velike želje koja bi trebala biti prisutna, velika borbenost i odgovornost na ovoj utakmici", rekao je Bajević .

S obzirom da je riječ o treće baražu koji igra BiH, Bajević je upitan vjeruje li u "treću sreću", na što je odgovorio: "Bez sreće nema ništa. Te su utakmice veoma jake, bit će mnogo umora. Koliko će nam pomoći sreća, bit će onoliko koliko je zaslužimo. Ja hoću da idem na kvalitetu svojih igrača i svoje reprezentacije. Dakle, da se pokušamo spremiti što bolje, tako da nas ništa ne može iznenaditi."

Govoreći o protivniku, reprezentaciji Sjeverne Irske, Bajević podsjeća kako imaju dosta brzu i jaku ekipu.

"Poznata je njihova igra, tipično igraju kao Englezi. Imaju određene stvari koje trebamo da poznajemo, da bismo mogli spriječiti one stvari koje bi nas mogle iznenaditi. U prekidima su veoma jaki, vjerujemo da ćemo imati snage da odgovorimo na to sve", istaknuo je Bajević.

Na pitanje mogu li se na spisku igrača za baraž očekivati neka nova imena, Bajević kaže kako je još rano govoriti o spisku, odnosno da za to ima još nekih 10 do 15 dana. 

"Malo je vremena za pripremu te nam trebaju igrači koji imaju iskustvo i koji su do sada igrali za reprezentaciju. Ja sam uvijek za mlade igrače, ali mislim da u ovim momentima prednjači iskustvo", poručio je izbornik "zmajeva" Duško Bajević.

Utakmica polufinala baraža Divizije "B" Lige nacija igrat će se 26. ožujka u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close