Novi mandat

Dunga se vraća na kormilo Brazila

Sport / Nogomet | 19. 07. 2014. u 11:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema neslužbenim izvorima iz Brazilske nogometne konfederacije (CBF), najveći favorit za nasljednika Luiza Felipea Scolarija na mjestu izbornika je bivši kapetan reprezentacije Dunga (50), kojemu bi to bio drugi mandat na klupi Selecaa.

Dunga, koji je bio kapetan brazilske reprezentacije koja je osvojila naslov prvaka na Svjetskom prvenstvu 1994. godine u SAD-u, bio je izbornik od 2006. do 2010. godine, te je dobio otkaz nakon ispadanja u četvrtfinalu SP-a u JAR-u. Prethodno je 2007. osvojio naslov prvaka Južne Amerike, a 2009. i Kup konfederacija.

Izgledi da se nakon četiri godine vrati na mjesto izbornika Dungi su porasli nakon što je za generalnog menadžera reprezentacije imenovan njegov dobar prijatelj i suigrač sa SP-a 1994. Gilmar Rinaldi.

Brazil je na nedavno završenom SP kao domaćin zauzeo četvrto mjesto, ali je natjecanje završio s dva ponižavajuća poraza od kojih posebno boli 1-7 od Njemačke u polufinalu. Nakon 0-3 poraza od Nizozemske u utakmici za treće mjesto izbornik Scolari bio je prisiljen odstupiti.

Dunga je u svom prvom mandatu na klupi Brazila ostvario 42 pobjede, 12 remija i šest poraza, a posljednji trenerski posao bio mu je u Internacionalu iz Porto Alegrea gdje je dobio otkaz u listopadu prošle godine nakon četiri uzastopna poraza u prvenstvu.

Novi brazilski izbornik trebao bi biti imenovan u utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close