Bordo tim

Duljević gleda prema izlaznim vratima Koševa

Sport / Nogomet | 12. 01. 2017. u 09:12 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevo je pripreme za drugi dio prvenstvapočelo s minimalnim promjenama u kadru, no jedna velika bi se mogla dogoditi ve zime.

I dalje nema pojačanja, a Koševo je jedino napustio Marko Četković, koji sigurno neće biti jedini igrač koji će potražiti novu sredinu.

Mogao bi to između ostalih napraviti i Haris Duljević, koji je navodno blizu realizacije inozemnog transfera.

"Osim Četkovića koji je sporazumno raskinuo ugovor, svi ostali igrači su tu. Jedino će kasniti Nermin Crnkić, jer avion iz Istanbula ne može sletjeti u Sarajevo”, rekao trener Mehmed Janjoš.

“Period do kraja tjedna  iskoristit ćemo za liječničke preglede i testiranja, a onda od ponedjeljka počinjemo s treninzima. Zatim ćemo 21. siječnja otići u Čitluk, gdje ćemo ostati do 29. i u tom periodu odigrati dvije kontrolne utamice, protiv Brotnja i Veleža", dodao je Janjoš.

"Moram naglasiti da je stručni stožer tražio pojačanja u svakoj liniji. Međutim, ne želimo dovoditi igrače samo da bismo povećali broj, nego da oni budu istinska pojačanja koja bi unaprijedila našu igru, kako bismo se ravnopravno upustili u borbu za titulu prvaka.”

Faruk Ihtijarević, sportski direktor Sarajevo objasnio je da pojačanja nisu dovedena jer su pojedini igrači u pregovorima postavili neprihvatljive uvjete.

Isto tako dodao je da bi se status kapetana Duljevića, kojem ugovor ističe na ljeto, treba riješiti u idućih desetak dana.

"Duljević je igrač Sarajeva do 30. 06. 2017. godine. U dogovoru s njim i njegovim zastupnicima čekamo realizaciju transfera koja bi se trebala dogoditi u narednim danima. U slučaju da od toga ne bude ništa, Duljeviću je ponuđen novi ugovor i ne vidim razloga da ga ne potpiše.”

“Imali smo neke želje, uglavnom se radilo o igračima iz domaće lige. Međutim, što zbog nerealnih uvjeta igrača ili zbog velikih odšteta, nismo išli u realizaciju tih transfera”, naglasio je Ihtijarević te dodao da osim za Duljevića ima i dosta upita za napadača Mersudina Ahmetovića.

Nakon priprema u Sarajevu i Čitluku planirano je Bordo tim otputuje u Antaliju, gdje će trenirati od 1. do 13. veljače. U tom periodu zakazano je odigravanje tri test utakmice, a rivali će biti Lokomotiv Tashkent, Silkeborg i Ilyichivets.

Sarajevo nakon 18 odigranih kola zauzima drugu poziciju s četiri boda manje od lidera Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close