Težak susret

Duljević: Dolazi nam prvak BiH, moramo dati sve od sebe

Sport / Nogomet | 28. 07. 2016. u 16:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva ovog vikenda dočekuju aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog iz Mostara, u susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iza Sarajeva je teško prošlotjedno gostovanje protiv gradskog rivala Željezničara u vječitom derbiju odigranom na stadionu ''Grbavica'', a ekipa se već okrenula utakmici protiv Zrinjskog, protiv kojeg će igrati u nedjelju u 19.45 sati na stadionu ''Asim Fehatović Hase''.

Prvotimac Sarajeva Haris Duljević nije zadovoljan remijem protiv Željezničara u prošlom kolu, te naglašava da će ekipa morati dati svoj maksimum ako želi ostvariti pobjedu protiv Zrinjskog.

"Mislim da smo u derbiju bili bolji protivnik cijelu utakmicu i da smo morali pobijediti s igračem više, a sada se okrećemo Zrinjskom. Dolazi nam prvak BiH i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Očekuje nas teška utakmica, ali uz podršku naših navijača vjerujem da možemo osvojiti tri boda", rekao je Duljević.

Osvrnuo se i na eventualni odlazak iz FK Sarajevo o kojem se priča već neko vrijeme, te naglasio da ne razmišlja o tome jer je svoju budućnost prepustio upravi Sarajeva, dok se on fokusira samo na igre u ''bordo'' dresu.

Novi igrač kluba sa ''Koševa'' Dušan Hodžić debitirao je za Sarajevo u susretu protiv Željezničara i odlično se snašao na terenu, te bio jedan od najopasnijih igrača po obranu ''plavih''. Hodžić ističe da je njegov dolazak u FK Sarajevo nagrada za odlične partije u dresu Radnika prošle sezone.

"Sarajevo je naš najveći klub i dolazak ovdje je veliki iskorak u mojoj karijeri. Derbi je bio odličan, ostaje žal za tri boda jer smo imali igrača više na terenu što smo morali iskoristiti. Ekipa me je odlično primila, treneri i uslovi su odlični, tako da sam prvim dojmovima prezadovoljan", izjavio je Hodžić.

Dodao je da protiv Zrinjskog očekuje težak susret jer su Mostarci uigrana, odlična ekipa koju nije lako pobijediti, te da Sarajevo u ovoj sezoni cilja na titulu prvaka BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close