Veležov europski san

Dudić ne želi penale, a za Elfsborg kaže da se boje navijača na Grbavici

Trener Dudić je na početku konferencije poručio kako igrači stoje čvrsto "na zemlji", ali i da osjećaju kako rade dobre stvari.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2021. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Veleža Feđa Dudić na konferenciji za medije najavio je sutrašnji duel protiv Elfsborga u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Velež je u prvom meču remizirao u Borasu rezultatom 1:1 i ima više nego realne šanse da izbori play-off trećeg po jačini klupskog kontinentalnog natjecanja u Europi.

Trener Dudić je na početku konferencije poručio kako igrači stoje čvrsto "na zemlji", ali i da osjećaju kako rade dobre stvari.

"Sve punija press sala, to znači da dobro radimo. Moramo prenijeti naša osjećanja. Uživamo u svemu ovome što radimo. Ne gledamo s kim igramo, već držimo da imamo svoj film i tako opstajemo. Kako možeš protiv AEK-a i Elfsborga? Sve poštujemo i sve cijenimo, ali najviše gledamo sebe. Ako počnemo puno zamišljati i pitati se tko je s druge strane, ne bi napravili ovo do sada. Čvrsto smo na zemlji, stojimo i ne dižemo se. Već dvije godine trenažnog procesa dovele su nas od zadnjeg mjesta 2019. godine do trećeg pretkola Konferencijske lige s realnim šansama za prolazak dalje", rekao je Dudić.

Nakon dva slabija meča u Premijer ligi, Rođeni su suočeni s kritikama pojedinaca, makar tako tvrdi trener Dudić.

"Iako kritičari jedva čekaju da nas bocnu nakon lošeg rezultata, mi ne kukamo. Slušali ste konferencije u Premijer ligi, nijednom nisam spomenuo umor, a mogao bih. U 14 dana peta utakmica je u četvrtak i uz to gostovanja u Grčkoj, Švedskoj i ono najteže, u Bijeljini. U Europi se vozimo avionom, a u Bijeljinu se vozimo šest sati u jednom pravcu. Ali, ako bih toliko pričao o tome, sebi bih gradio alibi. Nismo mi umorni, puni smo energije i samopouzdanja. Umora ima, ali to guramo u drugi plan, a u prvom je što se događa oko nas", ističe Dudić.

U utakmici protiv Elfsborga, koja se igra sutra, Dudić će imati na raspolaganju sve igrače.

"Na raspolaganju su svi igrači i to mi je dobra i važna vijest. Sve utakmice u Europi smo imali ozlijede, a hvala Bogu za sutra nema ozlijeda. Nadam se da će tako i ostati do sutra", dodao je Dudić.

Poručio je kako se Šveđani možda malo i pribojavaju navijača na Grbavici.

"O Elfsborgu mogu dosta toga reći. Očekujte drugačiji Elfsborg od utakmice u Švedskoj jer su iskusniji s tamošnjom utakmicom. Nisu možda očekivali da ćemo igrati ovakvu utakmicu kao što smo ponudili u prvoj. Sigurno da iz tih nekih stvari su naučili. Defanzivnom igrom smo zadovoljni. Limitirali smo ih da nemaju stopostotnih šansi. Prema naprijed imamo dosta prostora gdje možemo i moramo bolje. U četiri situacije nam je falio završni pas za bolji rezultat. Dobro je jer možemo sutra pokazati u tom segmentu mnogo više", ističe trener Rođenih i dodaje:

"Elfsborg očekujem u standardnoj formaciji. Igrali su u ligi za vikend, tri nova igrača su igrala, ali pozicija za poziciju su bile zamjene. Po pitanju sustava neće biti promjena. Znam i razgovarao sam s njihovim trenerom prije prošle utakmice, pohvalio mi je atmosferu protiv AEK-a. Znam da, ne da strahuju, ali se pribojavaju atmosfere sutra. To što se događa u Mostaru da nestanu karte za dan mislim da nam mogu pomoći puno. Švedska liga je mirna liga, izuzev Hammarbyja, gdje ljudi dođu i gledaju utakmice i nisu navikli na ono što naši navijači mogu ponuditi. To bi mogao biti plus za nas".

Vrlo zanimljivo obraćanje bilo je vezano za penale. Trener Rođenih smatra kako Mostarci nisu dobri u izvođenju jedanaesteraca te da ni sam ne zna kako su izbacili atenski AEK.

"Danas ćemo vježbati izvođenje jedanaesteraca. Tako smo pred svaku utakmicu. Toliko smo mi loši izvođači jedanaesteraca, ja ne znam kako smo prošli. Koliko smo ih promašili u prvenstvu. Otkako nam je otišao Fejsal Mulić, mi nemamo izvođača penala. Ali, bilo je to nešto. Sutra ne priželjkujem penale. Valja preživjeti neke penale".

Susret između Veleža i Elfsborga igra se na stadionu Grbavica sutra s početkom u 20 sati uz direktan prijenos na Face TV.

Kopirati
Drag cursor here to close