Pet kola bez pobjede

Dudić: Primimo gol pa počnemo igrati

"Nadali smo se da ćemo biti bolji u nastavku, ali smo odmah na startu primi gol, bili smo brutalno kažnjeni. Onda smo počeli igrati, pa nešto nije htjelo, pa je nešto obranio Miškić, dodao je Dudić.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2021. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet utakmica zaredom u prvenstvu Velež je bez pobjede.Tri puta je momčad Feđe Dudića remizirala, u dva navrata je poražena. Svakako i podatak da je od pet utakmica igrao na domaćem terenu nije ohrabrujuća za Velež. Ipak, protiv Širokog Brijega je ako se to može reći ili napisati, zasluženo dohvatio bod.

U finišu utakmice, ne baš kao na Tušnju kada je ostao bez dva boda, ovdje je ipak čak i bilo vremena da se eventualno pravi preokret. Međutim, jednostavno, momčad ne uspijeva probiti tu barijeru u ovom kriznom periodu:

"U prvom poluvremenu su oni bili jako dobri, uputili su par tih lopti kroz peterac koje su jako opasne. Znali smo da Široki Brijeg ima igrače koji su opasni prema naprijed. Malo su promijenili formaciju i način igranja. Mi nismo bili na dobrom nivou, nismo iskoristili višak igrača u sredini terena. Nadali smo se da ćemo biti bolji u nastavku, ali smo odmah na startu primi gol, bili smo brutalno kažnjeni. Onda smo počeli igrati, pa nešto nije htjelo, pa je nešto obranio Miškić. Na kraju je rezultat realan i nemam što zamjeriti ekipi kad su se vratili iz zaostatka. Dosta smo zakasnili u prvom dijelu utakmice i početku drugoga, morali smo se vraćati. Ovaj teren koji je prošle godine bio neosvojiva tvrđava je sada onaj na kojem se lako odnose bodovi" rekao je Dudić nakon utakmice.

Posljednjih dvadesetak minuta susreta protiv Širokog Brijega, Velež je igrao onako kako bi možda trebao u svakoj utakmici, kao što možda trebao u večerašnjem susretu. Daleko više pokušaja ubacivanja po bokovima, s lijeve ili desne strane. Koji opet i da nisu previše opasni stvaraju probleme momčadi koja se brani.

"Vidjeli smo u skautingu protivnika da najviše golova primaju iz centaršuteva sa strane, te smo se odlučili da ih tako napadnemo. Nismo uspijevali baš puno da dolazimo na stranu jer su se oni dobro pomjerali, a mi smo imali neke neraspoložene igrače. Ipak, za razliku od nekih prethodnih utakmica ovaj put su igrači s klupe dobro reagirali, zaključio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close