Rođeni

Dudić: Ne igramo s vanzemaljcima, izaći ćemo na teren hrabro

Trener mostarskog Veleža Feđa Dudić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je ekipa iz Atine odlična, ali da se njegovi igrači neće ponašati "kao da igraju s vanzemaljcima".
Sport / Nogomet | 21. 07. 2021. u 18:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža sutra na stadionu "Grbavica" u Sarajevu dočekuju ekipu grčkog AEK-a u susretu 2. pretkola UEFA Konferencijske lige.

Trener mostarskog Veleža Feđa Dudić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je ekipa iz Atine odlična, ali da se njegovi igrači neće ponašati "kao da igraju s vanzemaljcima".

''U ekipi AEK-a odskaču polušpic Mantalos na kojeg moramo obratiti pažnju i desni krilni napadač Garcia. Kada bismo počeli pričati o njima individualno izgledalo bi da nemamo nikakve šanse. Nećemo se ponašati kao da igramo sa vanzemaljcima, vidjeli smo kako AEK igra. Želimo odigrati dobro, s ciljem da ostanemo neporaženi'', izjavio je Dudić.

Trener "Rođenih" očekuje ponovo veličanstven ambijent na "Grbavici" i užarenu atmosferu pred oko 7.000 navijača Veleža. Najavio je otvorenu igru, naglasivši da se ne želi povući pa kasnije zažaliti za propuštenom prilikom, za šta je naveo primjer iz prošle godine kada je Sarajevo igralo protiv Celtica.

''Ne sumnjam da će naši navijači biti na najvišoj razini. Mi ćemo igrati otvoreno, jer kad god bi naši klubovi imali previše respekta u europskim natjecanjima, poslije su to zažalili. Vidjeli smo to prošle sezone u duelu Sarajeva i Celtica. U svakom slučaju izaći ćemo hrabro u ovaj susret i ako damo svoj maksimum ja ću biti zadovoljan'', objasnio je.

Dodao je da AEK respektira Velež i da su svjesni da u Sarajevo ne dolaze na izlet.

''Gledali su naše utakmice protiv Colerainea i Posušja i sigurno je da ne dolaze na izlet. Trenera Milojevića poštujem i cijenim. Ne bi bio tu gdje jeste da nije kvalitetan i sigurno je da će sutra protiv nas taktizirati'', zaključio je Dudić.

Utakmica Velež - AEK će biti odigrana sutra na stadionu "Grbavica" s početkom u 20.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close