Trener Veleža

Dudić: Moramo protiv Borca pronaći zamjenu za Radovca

Velež u sljedećem kolu igra izuzetno važnu utakmicu protiv Borca, a zbog kartona Dudić neće imati na raspolaganju Radovca, Ćosića i Osmića.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2021. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veležov trener Feđa Dudić bio je zadovoljan nakon što je njegova ekipa pobijedila Krupu rezultatom 2:1 te tako prišla lideru Premijer lige BiH Sarajevu na samo jedan bod.

"Krupa igra dobro te posljednje tri utakmice nisu izgubili. Njihov poraz na Koševu je isto bio minimalan, a imali su prilike da izjednače. Bilo je teško. Iako smo mislili da smo prelomili utakmicu na 2:0, dogodi se jedna nepažnja i vratimo Krupu u igru. Kada sam želio neke izmjene izvršiti kako bismo mirnije priveli utakmicu kraju, dogodi se još crveni karton. Na kraju smo se morali braniti, ali dobro smo se postavili tih zadnjih 13 minuta. Čestitam momcima. Velika i zaslužena pobjeda. Teško igramo ove utakmice u kojima smo papirnati favoriti. Pokazalo se to i danas. Srećom, nismo kažnjeni, osvojili smo tri boda", rekao je Dudić nakon meča za Arenu Sport.

Velež u sljedećem kolu igra izuzetno važnu utakmicu protiv Borca, a zbog kartona Dudić neće imati na raspolaganju Radovca, Ćosića i Osmića.

"Vrlo važni igrači, pogotovo Radovac. On je po mom mišljenju i najbolji vezni igrač u ligi. Morat ćemo naći adekvatnu zamjenu. Pohvalio bih Pršeša, koji je nakon dugo vremena počeo utakmicu i odigrao 45 minuta na jako visokom nivou. Nadam se da će u narednom periodu steći još snage", poručio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close