Vrijedan trijumf Veleža na Koševu

Dudić: Momci su se lavovski borili

"Sarajevo nije uspjelo napraviti šansu u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna naša dobra reakcija na sve. Završila je 2021. godina, ona će biti upisana zlatnim slovima u moju i Veležovu povijest, naglašava Feđa Dudić.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2021. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je Feđa Dudić ponudio ostavku, pa se vratio na klupu Veleža, Rođeni su osvojili osam bodova, od mogućih 12. Dva puta su remizirali (Sloboda, Široki Brijeg) te su ostvarili dvije pobjede protiv Leotara i danas Sarajeva. Kojeg je Velež uspio savladati na Koševu prvi put nakon jako, jako dugo vremena.

Sa dvije vezane gostujuće pobjede, definitino su Rođeni popravili sliku koja ove jeseni nije bila onakva kakvu su mnogi očekivali. Ovom pobjedom Velež nije napravio pomak na tabeli, ali je stvorio sebi preduslove da eventualno nekom mini serijom na početku proljetnog dijela prvenstva uhvati priključak za onim momčadima koje se nalaze tu između četvrtog i šestog mjesta.

"Sarajevo nije uspjelo napraviti šansu u drugom poluvremenu, a za to je zaslužna naša dobra reakcija na sve. Završila je 2021. godina, ona će biti upisana zlatnim slovima u moju i Veležovu povijest. Bilo je jako teških trenutaka, ali ispostavilo se da ljudi u klubu znaju šta rade. Cijeni se kad se nešto uradi. Ova ekipa je srušila mnogo tradicija, danas smo slavili prvu posljeratnu pobjedu protiv Sarajeva na Koševu. Čestitam svojim igračima, bila je ovo vrlo zrela utakmica. Lavovski su se borili, vidite na kakvim terenima igramo. Ovo je dobar rezultat, utakmicu smo dobro počeli i odradili smo sve što je bilo spremljeno. Bilo je nekoliko kriznih minuta, čak i nekih neplaniranih izmjena, ali svi su stisli zube i pobijedili smo. Istakao bih mladog debitanta Drinu, njemu je samo 17 godina, dodao je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close