Rođeni u finalu

Dudić: Jedva čekam da vidim tribine Bilinog polja

Mostarski Velež igrat će 19. svibnja finale Kupa Bosne i Hercegovine protiv branitelja naslova Sarajeva.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2022. u 18:05 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je u dvije utakmice nadigrao Tuzla City i s ukupnih 5:0 više nego zasluženo izborio finale Kupa BiH.

Nakon 4:0 u prvoj utakmici, uzvrat je bio formalnost, iako se to Feđi Dudiću tako nije činilo. 

“Svi su nas vidjeli u finalu nakon prve utakmice, a ja zadnjih deset dana mislim o ovoj utakmici i bilo me, neću reći strah, ali bila je neka nelagoda i jedva sam čekao da završimo. Vidjelo se to i na igračima jer je Tuzla bila bolja prvih pola sata i dvije dobre prilike. Igrali smo u grču, a nakon gola smo se opustili. Bilo je sve OK do kraja, mogli smo dati još neki gol, ali zadovoljan sam", rekao je Dudić nakon 1:0 pobjede na Tušnju za kamere Arene Sport TV.

Velež je tako nakon 33 godine opet u finalu Kupa, s tim da je tada igrao Kup Maršala Tita, a sada će prvi put igrati za osvajanje Kupa BiH.

"Velež će nakon 33 godine opet igrati finale Kupa. Volio nas netko ili ne, ali mora cijeniti ovo što radimo moji momci i ja. Velež je prije dvije i po godine nije ni bio na mapi domaćeg nogometa. Napravili smo velike stvari, ali ne želimo stati na ovome. Čekat ćemo 19. svibnja i bit će to veličanstveni dan za Velež, još jedan povijesni dan. Mogu samo misliti kako će stadion u Zenici biti pun i kako će tribine izgledati", dodao je Dudić. 

Velež i Sarajevo tako će 19. svibnja osim za trofej igrati i za Europu, jer Sarajevo je trenutno četvrto i s te pozicije neće u Europu ako Velež uzme trofej. Velež je, s druge strane, u Europu ne može kroz prvenstvo i osvajanje Kupa mu je jedina mogućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close